antabus kopen

Antabus

In het voorjaar van 2023 stopte de farmaceutische producent Sanofi wereldwijd met de productie van Antabuse. Je kunt Campral proberen.

Campral: online service (voor België) START CONSULT
Antabus: online service (voor Nederland) START CONSULT

Overzicht

Antabuse tegen alcoholverslaving

Antabuse is een medicijn voor de behandeling van alcoholverslaving. In dit artikel bespreken we werkingsmechanisme, bijwerkingen en aankoopmogelijkheden, alsook de ervaringen die gebruikers met het medicijn hebben.

Verslaving en alcoholisme in België

Men spreekt van verslaving wanneer men zichzelf er niet van kan weerhouden bepaalde middelen te gebruiken / of bepaalde acties te stellen. Men voelt zich dan gedwongen een bepaald middel te gebruiken of een bepaalde ervaring te herbeleven terwijl men dat eigenlijk niet wil.

Heel wat Belgen zijn verslaafd aan drugs, gokken, medicamenten en / of alcohol. Aangezien Antabuse specifiek ontwikkeld is voor alcoholverslaving, focussen wij in dit artikel op alcohol.

Alcohol is, net als in de meeste landen, legaal in België. Omdat het legaal is beseffen veel mensen niet dat het een drug is en onderschatten ze het problematische karakter ervan. 

Alcoholgebruik in België in 2019 (Bron: Sciensano)

 • 76,6% van de Belgen ouder dan 15 dronk alcohol.
 • Belgen dronken gemiddeld 10,8 liter pure alcohol per persoon.
 • 7,4% van de mannen en 4,3% van de vrouwen meldde wekelijks overmatig drankgebruik, wat wil zeggen: op één week meer dan 21 consumpties voor mannen en 14 voor vrouwen.
 • 10% van de jongeren van 15 tot 24 jaar deed wekelijks aan ‘bingen’, dat wil zeggen: ten minste 6 alcoholische consumpties bij één gelegenheid.

Problematisch alcoholgebruik in België over de jaren heen (Bron: Sciensano)

antabuse effect Alcoholverslaving gaat vaak hand in hand met alcoholmisbruik. Men spreekt van misbruik wanneer het drinken leidt tot een levensstijl die schadelijk is voor de gebruiker en / of leidt tot conflicten met de omgeving. In het ergste geval mondt drankmisbruik uit in wetsovertreding en vervolging. In 2018 maakte de Belgische politie 19000 rapporten op waarin sprake was van alcoholmisbruik. Alcohol is dus niet enkel een zware last voor de verslaafde, maar ook voor zijn directe omgeving en de samenleving als geheel.

Wat is Antabuse en hoe werkt het?

Antabus is de merknaam van een product dat disulfiram bevat als werkzame stof en is een geneesmiddel dat voornamelijk wordt ingezet als hulpmiddel bij de behandeling van alcoholisme. Het middel zorgt ervoor dat het lichaam minder goed in staat is om alcohol af te breken waardoor er zeer onaangename bijwerkingen optreden na alcoholconsumptie. Alcoholisten krijgen dan een negatieve connotatie met drinken die hen ervan weerhoudt naar het glas te grijpen.

Antabuse is een belangrijk middel gebleken in de strijd tegen verslaving en alcoholmisbruik. Voor velen is het een onmisbare tool om hun neiging tot drinken onder controle te houden en voor sommigen is het zelfs de redding van de laatste nood. In het beste geval slagen mensen erin om helemaal af te kicken met behulp van Antabus.

Werkingsduur van Antabuse

De werkingsduur van disulfiram varieert van individu tot individu, maar over het algemeen begint het effect op te treden binnen 1 tot 2 uur na inname en houdt het tot 12 uur lang aan. De exacte werkingsduur hangt af van verschillende factoren: dosering, snelheid van de stofwisseling en de individuele gevoeligheid voor het geneesmiddel.

Dosering en vormen: 400 mg tabletten en implantaat

Disulfiram is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten en implantaten. Bij tabletten is de meest gangbare dosering 400 mg eenmaal daags. Het implantaat wordt onder de huid geplaatst en geeft gespreid over de dag een constante dosis van het geneesmiddel af. De keuze tussen tabletten of implantaat hangt af van de voorkeur van de patiënt en de aanbeveling van de arts.

Bijwerkingen

Ondanks de positieve effecten van het medicijn zijn er ook nadelen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Zo is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle mogelijke bijwerkingen voordat u start met het gebruik van disulfiram. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende.

 • Vaak voorkomend

Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, huiduitslag, misselijkheid en braken.

 • Zeldzaam

Leverproblemen, perifere neuropathie en psychische klachten.

Gewichtstoename bij Antabuse

Hoewel gewichtstoename niet tot de meest voorkomende bijwerkingen van disulfiram behoort, hebben sommige gebruikers gemeld dat zij in gewicht zijn toegenomen tijdens de behandeling. Dit kan te maken hebben met veranderingen in eetgewoonten als gevolg van het stoppen met alcohol of met de invloed van het geneesmiddel op het metabolisme. Het is belangrijk om een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging te handhaven om eventuele gewichtstoename te minimaliseren.

Interacties

Antabuse en alcohol

Bij de meeste geneesmiddelen zijn interacties altijd ongewenst en te vermijden, maar bij Antabuse is het net de bedoeling dat disulfiram reageert op de alcohol.

De combinatie brengt erg vervelende en soms ernstige bijwerkingen teweeg. Dit komt doordat het medicijn de afbraak van alcohol in het lichaam verstoort, waardoor giftige stoffen zoals aceetaldehyde zich ophopen. De symptomen van deze reactie kunnen variëren, maar omvatten vaak:

 • Roodheid van het gezicht;
 • Hevige hoofdpijn;
 • Misselijkheid en braken;
 • Hartkloppingen;
 • Zweten.

Deze onaangename symptomen zorgen bij gebruikers voor een sterke motivatie om alcohol te vermijden.

Ervaringen van gebruikers

Mensen die disulfiram gebruiken deelden hun ervaringen online om anderen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Hoewel de reacties op het medicijn variëren, zijn er enkele algemene trends te herkennen.

Veel patiënten geven aan dat het gebruik van disulfiram hen helpt bij het verminderen of stoppen van hun alcoholconsumptie. Zij zeggen dat het door de onaangename bijwerkingen die optreden gemakkelijker is, de verleiding om te drinken te weerstaan.

Antabuse effectief tegen alcoholverslaving

Disulfiram helpt de patiënt om de verleiding van alcohol te weerstaan en is zodoende een hulpmiddel tegen verslaving. Door het triggeren van een onaangename fysieke reactie na het drinken bevordert het medicijn gedragsverandering en helpt het bij het opbouwen van een leven zonder afhankelijkheid van alcohol. Het is zaak de inname van Antabuse vol te houden tot het lichaam er weer aan gewend raakt sober te zijn.

Antabus kopen: prijs, zonder voorschrift en online mogelijkheden

Voordat u disulfiram aanschaft, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de prijs, de mogelijkheden om het zonder voorschrift te verkrijgen en de online aankoopopties.

De kosten van disulfiram kunnen, afhankelijk van vorm en dosering, variëren. Over het algemeen is de prijs van 400 mg tabletten lager dan die van het implantaat. Om een idee te krijgen van de prijzen, kunt u het beste contact opnemen met uw lokale apotheek of online aanbieders raadplegen.

Kan ik Antabuse in België kopen zonder voorschrift?

Een voorschrift van een arts is noodzakelijk wil men disulfiram in België kopen. Dat is omdat het ernstige bijwerkingen kan veroorzaken en het belangrijk is dat het gebruik ervan zorgvuldig wordt gemonitord door een gediplomeerd arts. In sommige landen kan het mogelijk zijn om disulfiram zonder recept te verkrijgen, maar het kopen zonder doktersbegeleiding wordt sowieso afgeraden vanwege de risico’s die aan het middel verbonden zijn.

Online Antabus bestellen: waar op te letten

Het is mogelijk om disulfiram online te kopen via farmaceutische dienstenplatformen. Op het eerste gezicht kunnen hun producten iets duurder lijken dan in uw lokale apotheek, maar dit is echter schijn aangezien zij diverse bijkomende diensten leveren inbegrepen in de prijs die u, wanneer u offline koopt, apart in orde dient te brengen, met alle extra kosten van dien. Online ontvangt u doktersconsultatie (voor uw voorschrift) en levering zonder meerprijs, en omdat u de deur niet uit moet bespaart u ook nog eens vervoerskosten.

Voordat u een aankoop doet is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

 • Koop bij legitieme farmaceutische serviceplatformen.

Deze zijn steeds verbonden aan erkende fysieke apotheken en zullen een voorschrift (recept) vereisen wanneer u voorschriftmedicatie aankoopt. Dit voorschrift kan men via een online consultatie bij een gediplomeerd arts, gelinkt aan de site, verkrijgen. 

 • Verzeker u ervan dat de betreffende site een https url gebruikt.

Zo bent u zeker dat de informatie die u uitwisselt met de site niet toegankelijk is voor derden.

 • Lees reviews en ervaringen van gebruikers over de site om een beeld te krijgen van hun betrouwbaarheid en de kwaliteit van hun dienstverlening.

Door rekening te houden met deze tips kunt u Antabuse op een veilige manier online kopen.

Onzekerheid over de toelevering van Antabuse in België

Op dit moment is er onzekerheid over de levering van Antabuse aan Belgische apotheken. Sanofi, het bedrijf dat Antabuse maakt, geeft als reden dat er te veel problemen zijn met de toelevering van de grondstoffen die nodig zijn om het te maken. U kan het medicament wel gewoon nog vinden in het buitenland. Of u kan in België het merk Campral kopen ter vervanging.

Campral heeft een gelijkaardige werking als Antabuse maar bevat als actief bestanddeel acamprosate in plaats van disulfiram.

disulfiram  acamprosate
Bijwerkingen meer  minder
Prijs duurder goedkoper
Effectiviteit effectiever iets minder effectief