ozempic kopen

Ozempic

Alternatief voor Ozempic: Saxenda-pen voor gewichtsverlies.

Online service: België START CONSULT
Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Wat is Ozempic en hoe werkt het?

Ozempic is een antidiabetisch geneesmiddel dat wordt geproduceerd door de Deense farmaceutische gigant Novo Nordisk.

Dit medicijn werkt door het nabootsen van de activiteit van het natuurlijk voorkomende hormoon GLP1. Volgens de strikt medische/chemische terminologie (National Center for Biotechnology Information) is de werkzame stof, semaglutide, “een recombinant DNA-geproduceerd polypeptideanaloog van humaan glucagon-like peptide-1 (GLP-1)”. Wanneer de GLP1-niveaus in het lichaam stijgen, beginnen de hersenen te denken dat u vol zit. Ozempic vertraagt ook de verteringssnelheid waardoor het voedsel minder snel de maag verlaat en u minder lang wilt eten.

Het gebruik van Ozempic voor gewichtsverlies

Ozempic heeft het grootste deel van haar populariteit niet te danken aan haar effectiviteit bij de behandeling van diabetes. Kijk, er is een vergelijkbaar anti-diabetes medicijn: Victoza, maar wie geeft erom? Dat komt omdat het alleen voor dat doel wordt gebruikt (waarschijnlijk op zeldzame uitzonderingen na). Saxenda, dat net als Victoza liraglutide bevat, wordt al gebruikt voor gewichtsverlies, dus er was geen reden voor mensen om op zoek te gaan naar een ander medicijn om het voor niet bedoelde doeleinden te gebruiken.

Bij Ozempic is de situatie anders. Het is effectief tegen overgewicht, dat klopt, maar tot voor kort was er geen medicijn voor gewichtsverlies met semaglutide op de markt. Dus verwezen mensen simpelweg naar dit medicijn bij gebrek aan keuze, omdat er geen vergelijkbaar effectief medicijn was. Een andere factor die bijdroeg aan de populariteit van Ozempic als afslankmiddel waren sociale media zoals TikTok, waar bekende bloggers en gewone mensen dit medicijn prezen in termen van hoe het hen enorm hielp om overtollige kilo’s kwijt te raken.

Ozempic online kopen

Het kopen van Ozempic, een medicijn dat is goedgekeurd voor de behandeling van diabetes type 2, vereist traditioneel een bezoek aan een arts. Na het bespreken van uw gezondheidstoestand, ontvangt u een recept, dat vervolgens kan worden gevuld bij een apotheek. Dit proces kan ongemakkelijk aanvoelen voor sommige individuen, waardoor zij zich beter wenden tot het World Wide Web.

De medicatie kan online worden gekocht. De eerste keer is het nodig een gedetailleerde gezondheidsvragenlijsti n te vullen, waarna u een digitaal voorschrift/recept krijgt. Latere bestellingen gaan vlotter omdat er dan slechts een update nodig is om opnieuw een voorschrift/recept te ontvangen.

Echter, het is het raadplegen van uw arts waar het hem om gaat – het papiertje dat men een voorschrift/recept noemt is slechts een manier om te verzekeren dat mensen inderdaad doktersadvies inwinnen, begeleiding krijgen, en de juiste medicatie nemen, wanneer ze een behandeling gaan opstarten. U kan online, na de vragenlijst in te vullen, een doktersconsult ondergaan, zodat u al de specifieke indicaties en mogelijke bijwerkingen kent. Met een online voorschrift/recept kan u de medicatie eenvoudig bestellen en laten bezorgen op verschillende locaties, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht, wat Nederland betreft, en Brussel, Genk, Antwerpen en Gent, indien u in Belgie verblijft.

Ozempic bestellen in Duitsland

Vanwege het frequent voorkomende tekort van het geneesmiddel op de interne Nederlandse en Belgische markt kunnen mensen zin krijgen om Ozempic te bestellen vanuit Duitsland. Dat is echter niet de bedoeling. Het is ook niet verstandig, want als u het op buitenlandse sites gaat zoeken is er een groot risico om een vervalst geneesmiddel te krijgen (verderop in de tekst vind u hierover meer informatie). Dit geldt voor elk land in Europa, inclusief Denemarken, Zweden, Polen enz.

Kruidvat en Etos – kan u daar semaglutide vinden?

Nee. Dit zijn drogisten, en die kunnen natuurlijk geen voorschrift-plichtige medicijnen die semaglutide bevatten (Ozempic, Rybelsus en Wegovy) op recept/voorschrift aanbieden. In plaats daarvan vind u in deze winkels wel een breed scala aan aanvullende producten die eveneens kunnen helpen bij het afvallen.

Ozempic kan trouwens ook niet worden gekocht op de website van de Belgische online apotheek Farmaline.

Waarom is het niet verkrijgbaar zonder recept?

Vermijd verkopers die Ozempic rechtstreeks aanbieden via amateuristisch uitziende websites of via messenger apps zoals WhatsApp. U wordt dan opgelicht en ontvangt een nepmedicijn of – erger- ze krijgen uw geld en sturen u het product helemaal niet. Namaakversies van het medicijn worden vaak gemengd met vitamines of andere bestanddelen die niet getest zijn en mogelijk niet veilig zijn.

Prijs van Ozempic in België en Nederland

Over het algemeen is Ozempic geen goedkoop medicijn. Dit geldt vooral als u het online bestelt. Maar netto is het daar toch goedkoper, indien u het op de juiste plaats koopt, omdat de prijs dan inclusief doktersconsult en uitgifte van een voorschrift/recept is. Er zijn echter, vanwege de voortdurende schaarste, bijna geen webverkopers die het aanbieden.

Gelukkig kan u een terugbetaling krijgen voor Ozempic van de mutualiteit/zorgverzekering, natuurlijk, als u het gebruikt zoals bedoeld, onder voorschrift voor diabetes type 2, en niet off-label (voor andere doelen dan waarvoor het voorgeschreven wordt). Laat u niet misleiden door verdachte websites met prijzen die te mooi lijken om waar te zijn.

Terugbetaling

De prijs van Ozempic kan worden gecompenseerd. In België bijvoorbeeld heeft het RIZIV daarvoor in 2023 meer dan 41 miljoen euro uitgegeven. Wat Nederland betreft, heeft het Nederlands Zorginstituut geadviseerd om semaglutide (Ozempic®) op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering voor de behandeling van volwassenen met onvoldoende gecontroleerde diabetes mellitus type 2. Dit advies was gericht aan de minister voor Medische Zorg. Bovendien blijkt uit onderzoek van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat Ozempic in verschillende Europese landen vaak zonder verzekeringsdekking wordt gekocht, wat duidt op off-label gebruik.

Korte informatie over het gebruik van het geneesmiddel

Ozempic wordt subcutaan toegediend, dat wil zeggen dat de naald in een vetlaag onder de huid moet worden gestoken. Daarom moeten de juiste lichaamsgebieden worden gekozen, namelijk, een van deze:

 • dijen;
 • buik;
 • bovenarmen.

Het doseringsschema is als volgt:

0,25 mg Zet één injectie per week, gedurende ten minste vier weken.
0,5 mg Wekelijks één keer, vier weken lang.
1 mg Onderhoudsdosis tenzij meer controle nodig is voor het handhaven voor een goede bloedsuikerspiegel.
2 mg Maximum onderhoudsdosis.

Belangrijk: u dient alleen de specifieke pennen te gebruiken die de dosering bevatten die u op dat moment nodig hebt. Als u bijvoorbeeld 0,25 mg nodig hebt, moet u een overeenkomstige pen gebruiken, niet “een halve dosis van 0,5 mg”.

Is Ozempic gevaarlijk?

Het is een officieel goedgekeurd medicijn, maar als u het verkeerd gebruikt, ja, het kan gevaarlijk zijn. Zo kan overmatig (één keer per keer) of veelvuldig (bijvoorbeeld 2 keer per week) gebruik van Ozempic leiden tot een overdosis en de kans op bijwerkingen vergroten. Dr. McGowan, een gastro-enteroloog uit North Carolina met expertise in obesitasgeneeskunde en endobariatrie, bevestigt de algemene veiligheid van Ozempic. De medicatie veroorzaakt voornamelijk gastro-intestinale bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, diarree en constipatie. Hoewel deze symptomen vaak voorkomen bij gebruikers van Ozempic, verminderen ze meestal na verloop van tijd. Als het gaat om gevaarlijkheid, moeten we ook waarschuwen voor recent gerapporteerde zeldzame feiten van maagverlamming die werd geassocieerd met de inname van semaglutide.

Alternatieven voor Ozempic

Voor de behandeling van diabetes zijn er de volgende vergelijkbare geneesmiddelen:

 • Victoza (liraglutide);
 • Mounjaro (tirzepatide);
 • Trulicity (dulaglutide);
 • Byetta (exenatide).

Als u een alternatief wil voor gewichtsverlies, dan kan u de volgende middelen proberen:

 • Wegovy (semaglutide);
 • Saxenda (liraglutide);
 • Zepbound (tirzepatide) – Een nieuw geneesmiddel, goedgekeurd in de VS. Het duurt nog even voordat dit in de EU op de markt komt.

Feedback

De meerderheid van de gebruikers die dit product hebben geprobeerd, melden een hoge mate van tevredenheid. Afgezien van de beperking op alcoholgebruik, vinden ze dat de integratie ervan in hun dagelijks leven geen grote veranderingen qua levensstijl vereist. Het optreden van bijwerkingen is minimaal en de algehele effectiviteit overtreft de verwachtingen.

Ook sommige beroemdheden namen Ozempic. Gert Verhulst gaf bijvoorbeeld in de herfst van 2023 toe dat hij het gebruikte, maar dan in pilvorm (wij suggereren dat hij gewoon Rybelsus bedoelde).

FAQ

Bestaan er Ozempic pillen?

We hebben hierboven vermeld dat Gert Verhulst Ozempic in tabletvorm gebruikte, maar hij doelde op de werkzame stof van deze pillen, semaglutide. Ozempic is niet verkrijgbaar in pillen, maar er bestaan wel semaglutide tabletten. Ze worden verkocht onder de merknaam Rybelsus.

Kan u Ozempic kopen in Frankrijk?

Als u daar bent en een geldig voorschrift/recept hebt, kan dat. Maar u zult waarschijnlijk geen echte Ozempic vinden als u het in Frankrijk probeert te bestellen terwijl u fysiek in België of Nederland bent.

Is Ozempic verkrijgbaar in Turkije?

Er gaat een mythe de ronde over de mogelijkheid om Ozempic vanuit Turkije te bestellen. Maar het medicijn is daar nog steeds niet goedgekeurd (dat gebeurd wellicht vanaf eind 2023). Turkse media meldden dat winkels die semaglutide verkopen illegaal handelen.

Kan u Ozempic pennen bestellen vanuit Spanje?

Spanje had net als veel andere landen last van tekorten aan Ozempic. Er waren veel berichten over gevallen waarin Spanjaarden met diabetes hun benodigde medicijn niet konden krijgen. Off-label gebruik is echter gemeld als relatief laag. Er is momenteel geen mogelijkheid om dit middel vanuit Spanje te bestellen.

Hoe snel valt u af met Ozempic?

Over het algemeen kan het enkele weken duren. Maar dit hangt ook af van uw andere inspanningen in deze richting.

Hoe lang duurt het voordat Ozempic werkt?

Het kan enkele weken duren voordat het volledige effect van het geneesmiddel wordt bereikt. 4-5 weken zijn nodig vooraleer het geneesmiddel een steady state in het lichaam te bereikt, dat wil zeggen de staat waarin de snelheid van opname van semaglutide gelijk is aan de snelheid van zijn eliminatie. Het is echter mogelijk om kort na aanvang van de behandeling al verbeteringen in de bloedsuikerspiegel te zien.

Hoe lang mag u Ozempic gebruiken?

Net als veel andere antidiabetica is deze medicatie bedoeld voor langdurig gebruik. Mensen die goed reageren kan worden aanbevolen om het onbeperkt te gebruiken. Volgens berichten in de media vertelden mensen die het medicijn 1-2 jaar lang injecteerden dat ze een goed effect hadden. Degenen die het willen gebruiken maar junkfood blijven eten volgens gewoonte, en niet sporten, zullen zwaar teleurgesteld zijn.

Is Ozempic insuline?

Ozempic verschilt van insuline. Het helpt bij het verhogen van de insulineproductie van de alvleesklier als reactie op een verhoogde bloedsuikerspiegel. Ozempic leidt, in tegenstelling tot insuline, zelden tot hypoglykemie.

Hoe lang mag Ozempic buiten de koelkast?

Ozempic-pennen moeten vóór het eerste gebruik worden gekoeld (2ºC tot 8ºC). Eenmaal gebruikt, kunnen ze worden bewaard bij kamertemperatuur (15ºC tot 30ºC) of in de koelkast tot 56 dagen. Gooi elke Ozempic-pen na 56 dagen weg, ongeacht de opslagmethode of het resterende geneesmiddel in de pen.

Wat is beter: Ozempic of Saxenda?

Mensen stellen deze vraag soms, maar dat is in wezen onjuist. We kunnen niet zeggen wat beter is omdat deze 2 producten een verschillend functioneel doel hebben – Saxenda wordt gebruikt om af te vallen, niet voor diabetesbehandeling. Maar als we de componenten van deze medicijnen op een rij zetten om te vergelijken, zullen we zien dat semaglutide effectiever blijkt te zijn dan liraglutide (bestanddeel van Saxenda).

Wie komt in aanmerking voor Ozempic?

Alleen mensen die lijden aan diabetes mellitus type 2. Sommige patiënten die willen afvallen slagen erin om het voorgeschreven te krijgen, maar deze praktijk is op zijn minst onethisch. Denk aan mensen met diabetes die hun ernstige ziekte niet kunnen behandelen. Als u uw gewichtsprobleem wilt behandelen met semaglutide, koop dan Wegovy.

Is Ozempic nog verkrijgbaar?

Ja, maar niet op alle plaatsen. Vertegenwoordigers van Novo Nordisk zeggen dat ze hun best doen om tekorten aan te vullen, maar de enorme populariteit en het off-label gebruik zorgen voor een stormloop.

Is Rybelsus hetzelfde als Ozempic?

Ja en nee. Ja, omdat het dezelfde werkzame stof bevat (maar dan in orale vorm). Nee, omdat dit een ander product is met andere doseringen en een ander toedieningsschema.

Bronnen

 1. https://www.metrotime.be/nl/showbizz/gert-verhulst-ik-nam-ozempic-om-af-te-vallen-het-was-spectaculair
 2. https://www.farmaline.be/apotheek/
 3. https://www.forbes.com/health/body/ozempic-for-weight-loss/
 4. https://www.nbcnews.com/health/health-news/ozempic-what-its-like-to-take-for-years-rcna93921
 5. https://www.drugs.com/medical-answers/long-ozempic-work-3543031/
 6. https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/adviezen/2018/08/08/gvs-advies-semaglutide-ozempic-bij-de-behandeling-van-volwassenen-met-onvoldoende-gereguleerde-diabetes-mellitus-type-2
 7. https://www.nbcwashington.com/news/local/pretty-dangerous-doctors-warn-knockoffs-of-ozempic-and-wegovy-are-risky/3492744/
 8. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Semaglutide#section=3D-Status
 9. https://globalnews.ca/news/10060700/ozempic-class-action-lawsuit-side-effects-canada/