ozempic kopen

Ozempic

Alternatief voor Ozempic: Saxenda-pen voor gewichtsverlies.

Online service: België START CONSULT
Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Ozempic: korte beschrijving

Ozempic is een geneesmiddel voor toediening per injectie. Haar actieve bestanddeel is semaglutide. Ozempic wordt gebruikt om diabetes type 2 te behandelen, hoge bloedsuikerspiegel omlaag te brengen en om hart- en vaatziekten te voorkomen. Ozempic wordt soms ook gebruikt door mensen die willen afvallen, alhoewel we dat ten zeerste afraden.

Het medicijn kan zowel alleenstaand als in combinatie worden gebruikt, bijvoorbeeld wanneer één enkel medicament op zichzelf onvoldoende is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Wanneer semaglutide in het lichaam komt, stimuleert het de afgifte van insuline en remt het de productie van glucagon af. Hierdoor daalt de bloedsuikerspiegel.

Gevallen waarin Ozempic niet geschikt is:

 • Niet bedoeld voor patiënten met diabetes type 1 .
 • Het is onbekend of Ozempic veilig en effectief is voor patiënten jonger dan 18.
 • Het medicijn is niet onderzocht bij patiënten met een voorgeschiedenis van pancreatitis.

Toedieningswijze

Wijk niet af van het voorschrift en volg altijd de instructies van uw arts. Zelfmedicatie kan leiden tot ernstige gevolgen.

Het medicijn wordt per injectie, subcutaan, toegediend. De bovenste delen van de ledematen en de buik zijn de aanbevolen locaties.

Ozempic moet eenmaal per week, telkens op dezelfde dag, genomen worden, al dan niet samen met een maaltijd.

Dosis (mg) Duur 
Startdosis 0,25 Week 1 – 4
Onderhoudsdosis 0,5* Week 5 – 8

*Indien het suikerniveau nog niet onder controle gebracht is met 0,5 mg, kan uw arts vanaf week 9 de dosis verhogen tot 1 mg. Indien deze dosis nog niet voldoende blijkt na 12 weken, kan uw arts deze vanaf week 13 verhogen tot 2 mg. 2 mg is de maximumdosis voor Ozempic.

Let op! Ozempic is een geneesmiddel dat alleen op voorschrift (Nederland: recept) verkrijgbaar is. Onlangs zijn er op Telegram messenger anonieme kanalen verschenen die de mogelijkheid bieden om deze en andere, gelijkaardige, medicamenten zonder voorschrift te kopen. Dit zijn kwaadwillige actors die de wet overtreden. Als u Ozempic online wil kopen, moet u gebruikmaken van een legaal online medisch platform.

Hoe gemakkelijk en veilig online te kopen:

 1. Registreer uzelf op de website (dit maakt dat uw toekomstige aankopen op dezelfde site eenvoudiger en sneller zullen verlopen.)
 2. Kies het medicijn dat u wil kopen..
 3. Vul het online formulier van de bestelling in en meldt u aan voor een online consultatie met een gediplomeerde arts.
 4. De arts beoordeelt uw aanvraag, schrijft een voorschrift (recept) uit en stuurt deze door naar een partner-apotheek in uw regio.
 5. De betreffende apotheek maakt de bestelling klaar en stuurt deze naar het door u in het formulier opgegeven besteladres.
 6. U ontvangt een trackingcode waarmee u het verzendingsverloop van uw pakket kunt volgen.

De prijs van medicijnen online

De prijzen die u vindt op sites van online farmaceutische platformen liggen doorgaans iets hoger. Deze bevatten meestal namelijk ook het online consult bij een partner arts en de leveringskosten. Hou er ook rekening mee dat in België de mutualiteiten bij veel medicijnen het leeuwendeel terugbetalen. Ook online gekochte medicijnen komen hiervoor in aanmerking.

Alternatieven

 • Trulicity wordt voorgeschreven als monotherapie of aanvullende therapie voor de behandeling van diabetes type 2. Het actieve ingrediënt in Trulicity is dulaglutide.
 • Dulaglutide is net als semaglutide, het actieve bestanddeel van Ozempic, een analoog van het lichaamseigen hormoon GLP-1.
 • Xultophy wordt voorgeschreven aan patiënten met een slecht beheerste diabetes type 2. Het bevat twee actieve componenten: insuline degludec en liraglutide.

Novo Nordisk, het farmaceutische bedrijf dat Ozempic heeft ontwikkeld en op de markt brengt, introduceerde in 2022 semaglutide-tabletten onder de merknaam Rybelsus. Dit is een volwaardig alternatief voor Ozempic. Het komt in doses van 0,5 en 1 mg. Novo Nordisk werkt ook aan een nieuw gecombineerd middel CagriSema, dat potentieel één van de meest effectieve geneesmiddelen kan worden voor het normaliseren van de bloedsuikerspiegel.

Aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen

Bij het gebruik van Ozempic zijn er diverse voorzorgsmaatregelen die in acht genomen dienen te worden:

Medisch verleden

De arts houdt rekening met uw huidige ziekten en allergieën, omdat deze een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de effectiviteit en veiligheid van de therapie.

Andere medicijnen

Informeer uw arts over alle geneesmiddelen, voedingssupplementen en kruidenpreparaten die u momenteel inneemt, om mogelijke interacties te voorkomen.

Allergische reacties

Wees alert op tekenen van allergische reacties, zoals huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsmoeilijkheden, en neem onmiddellijk contact op met uw zorgverlener indien deze zich voordoen.

Zelfcontrole van bloedsuikerspiegel

Hou uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten, vooral tijdens de eerste weken van de behandeling, en rapporteer eventuele veranderingen aan uw arts.

Hypoglycemie

Wees voorzichtig met lage bloedsuikerspiegels, vooral als u andere diabetesmedicijnen gebruikt. Leer de symptomen van hypoglykemie herkennen en zorg dat u altijd een bron van snelle suikers bij de hand hebt.

Injectietechniek

Leer de juiste injectietechniek van uw zorgverlener en wissel regelmatig van injectieplaats om het risico op huidirritatie te verminderen.

Regelmatige controle

Bezoek tijdens de behandeling regelmatig uw dokter voor controle van uw bloedsuikerspiegel en algemene gezondheidstoestand.

Levensstijl

Combineer om uw bloedsuikerspiegel beter te beheersen het gebruik van Ozempic met gezonde voedingsgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging.

Alcoholconsumptie

Beperk uw alcoholinname, aangezien overmatig alcoholgebruik uw bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden en de effectiviteit van Ozempic kan verminderen.

Hou eveneens rekening met enkele contraindicaties:

 • Het gebruik van Ozempic is niet toegestaan voor patiënten die allergisch zijn voor semaglutide of hulpstoffen in dit medicijn.
 • Tijdens menselijke tests werden er geen medullaire schildklierkanker of schildkliertumoren ontdekt. Echter, bij testen op knaagdieren veroorzaakte Ozempic schildkliertumoren, waaronder schildklierkanker. Daarom is het gebruik van het medicijn gecontraindiceerd indien u of iemand in uw familie aan deze aandoeningen lijdt.
 • Omdat er geen onderzoeken zijn uitgevoerd op vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven is het gebruik van het medicijn, als voorzorgsmaatregel, verboden. Stop ook uiterlijk twee maanden voor een geplande zwangerschap met het gebruik van het medicijn.

Bijwerkingen

Milde bijwerkingen

 • Zeer vaak
  • zwakte, misselijkheid, diarree, hypoglykemie* (optredend bij gelijktijdig gebruik van dit medicijn met geneesmiddelen die sulfonylureumderivaten of insuline bevatten);
 • Vaak
  • misselijkheid, braken, lage bloedsuikerspiegel (optredend bij gebruik van andere geneesmiddelen die geen sulfonylureumderivaten of insuline bevatten), maagklachten, gastritis, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, obstipatie, boeren, galstenen, duizeligheid, vermoeidheid, gewichtsverlies, verminderde eetlust, winderigheid, verhoogde niveaus van lipase en amylase;
 • Minder vaak
  • veranderingen in smaakreceptoren, verhoogde hartslag, verschillende soorten reacties op de injectieplaats.

Ernstige bijwerkingen

 • Veelvoorkomend
  • diabetische retinopathie, veroorzaakt door een verhoogd bloedsuikergehalte.

Wanneer u merkt dat uw gezichtsvermogen verslechtert tijdens het gebruik van het medicijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

 • Minder vaak voorkomend
  • ontsteking van de alvleesklier: kan gaan met hevige, aanhoudende buik- en rugpijn.
 • Zeldzaam
  • ernstige allergische reacties zoals anafylactische shock of angio-oedeem.

Tijdens deze reacties kunnen ademhalingsmoeilijkheden, zwelling van het gezicht, lippen, tong en/of keel, moeite met slikken en een snelle hartslag optreden. Raadpleeg onmiddellijk een arts indien u deze symptomen meemaakt.

*Waarschuwingssignalen voor lage bloedsuiker:

 • koud zweet;
 • sterk hongergevoel;
 • bleke huid;
 • veranderingen in het zicht;
 • hoofdpijn;
 • slaperigheid;
 • versnelde hartslag; 
 • zwakte;
 • misselijk gevoel;
 • angst of verwarring;
 • moeite met concentreren;
 • beven.

FAQ

Hoe interageren alcohol en Ozempic?

Het is het beste om uw arts hierover te raadplegen, zodat hij/zij de mogelijke risico’s bij u specifiek kan bekijken en uitgebreid kan uitleggen. Alcohol kan bij patiënten met diabetes de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Afhankelijk van hoeveel en hoe vaak u drinkt kan zowel hypoglykemie (te lage bloedsuikerspiegel) als hyperglykemie (te hoge bloedsuikerspiegel) optreden. Het is van cruciaal belang om alcohol te vermijden als uw diabetes slecht onder controle is of als u een hoog triglyceridengehalte, neuropathie (zenuwschade) of pancreatitis hebt. Wanneer uw diabetes goed onder controle is met medicatie heeft matig alcoholgebruik meestal geen invloed op de bloedsuikerspiegel.

Is Ozempic onderzocht op het risico van hart- en vaatziekten?

Ja. In onderzoeken bij volwassenen met type 2 diabetes en bijkomende hart- en vaatziekten werd een verlaging van het risico op hartaandoeningen zoals beroerte, hartaanval en sterfte waargenomen.

Heeft Ozempic invloed op het lichaamsgewicht?

Belangrijk om weten is dat Ozempic geen medicament is om af te vallen. Patiënten met type 2 diabetes die het medicijn gebruiken verliezen wel degelijk gemiddeld meer dan 5% van hun gewicht, maar dat is omdat hun overgewicht te danken is aan hun ziekte. Mensen met overgewicht die geen diabetes hebben zijn er dus niets mee.

Wat als ik een dosis mis?

Indien er 5 dagen of minder zijn verstreken sinds u Ozempic had moeten inspuiten: neem het dan in zodra u eraan denkt. Dien vervolgens de volgende dosis toe zoals gewoonlijk op de geplande dag.

Indien er echter reeds meer dan 5 dagen zijn verstreken sinds u Ozempic had moeten nemen, sla de gemiste dosis dan over. Dien vervolgens de volgende dosis toe zoals gewoonlijk, op de geplande dag.

Gebruik geen dubbele dosis om de gemiste dosis in te halen.

Stop niet met het gebruik van dit medicijn zonder uw arts te raadplegen. Als u plots stopt met het te nemen, kan uw bloedsuikerspiegel te snel stijgen, wat ongewenste gevolgen kan hebben.

Heeft het medicijn invloed op het vermogen om een auto te besturen?

Over het algemeen kunnen, net als bij alle medicijnen, bijwerkingen van Ozempic invloed hebben op uw vermogen om voertuigen te besturen. Wees daarom voorzichtig op de weg en stop als u zich onwel voelt met rijden, totdat uw gezondheidstoestand verbetert, of vraag iemand om u op te halen.

Ozempic heeft de injectiepen met rode markering bijgewerkt, heb ik een nieuw voorschrift (recept) nodig?

De aangepaste Ozempic-pen met rode markering wordt sinds maart 2023 verdeeld, en dat in doses van 0,25 mg en 0,5 mg. Deze nieuwe pen heeft een ander NDC-nummer en bijgevolg is er inderdaad een nieuw voorschrift nodig.

Hoe bewaar ik injectiespuiten?

 • Bewaar Ozempic vóór het eerste gebruik in de koelkast (2°C tot 8°C).
 • Bewaar Ozempic ná het eerste gebruik (tot de vervaldatum) in de koelkast (2°C tot 8°C) of. bij kamertemperatuur (15°C tot 30°C), tot 6 weken.
 • Bewaar het niet in het vriesvak of direct naast het koelgedeelte van de koelkast.
 • Bescherm Ozempic tegen overmatige hitte en zonlicht.

Kan je Ozempic kopen in het buitenland – bijvoorbeeld in Duitsland, Spanje of Frankrijk?

Er is op dit moment geen legale weg om dit te doen, maar er is ook geen goede reden voor. Buitenlandse online apotheken zullen waarschijnlijk jouw Belgisch voorschrift niet aanvaarden. En, praktisch: Ozempic moet in de frigo bewaard worden tot gebruik, dus verzendingen kunnen moeilijk zijn voor zulke buitenlandse websites. Het is zodoende het beste om gewoon voor Belgische of Nederlandse verdelers te kiezen, en niet naar Duitse, Spaanse of Franse sites te gaan zoeken (als die al bestaan).