Zolpidem kruidvat kopen

Zolpidem

Online service: Nederland START CONSULT
Online service: België START CONSULT

Overzicht

Wat is zolpidem?

Zolpidem is een actieve stof voor de symptomatische behandeling van slapeloosheid. Het helpt de patiënt om sneller in slaap te vallen en ’s nachts minder vaak wakker te worden. Het wordt verstrekt in de vorm van tabletten van 5/10 mg. Er zijn geen zolpidem tabletten van 15 mg, 20 mg of 30 mg. Verschillende farmaceutische bedrijven produceren zolpidem: Sandoz, Mylan, Teva, EG en andere middelen. Ze produceren het middel in verschillende vormen. STADA bijvoorbeeld, produceert zolpidem in de vorm van hemitartraat, en Sandoz produceert zolpidem tartraat.

Hoe werkt zolpidem?

Zolpidem behoort tot de groep van imidazopyridines. Het is een selectieve agonist van de subklasse van omega1-benzodiazepine receptoren. Deze receptoren maken deel uit van de GABA-receptorcomplexen, verantwoordelijk voor het remmingsproces van het zenuwstelsel. Zolpidem kalmeert door in te werken op deze receptoren. Het middel heeft in therapeutische doses geen anxiolytisch effect, waardoor het niet wordt gebruikt als kalmeringsmiddel, maar als slaappil. Zolpidem vereenvoudigt het proces van inslapen, verlengt de slaaptijd en verbetert de kwaliteit van de slaap.

Mag zolpidem aan dieren worden gegeven?

Zolpidem mag niet worden gebruikt als kalmerend middel voor honden en katten omdat het giftig is voor hen. Een lage dosis zal een hond kalmeren, maar het kan paniek veroorzaken bij het dier omdat het niet beseft wat er gebeurd.

Zelfs als je je huisdier wilt verdoven of tijdelijk in slaap wilt brengen, moet je het geen zolpidem geven en dit middel vooral niet in zijn eten doen zodat het huisdier het niet kan ruiken. Voor huisdieren moeten speciale slaappillen en kalmerende middelen worden gebruikt. Neem contact op met je dierenarts om hier een recept voor te krijgen.

Kan ik zolpidem zonder voorschrift (recept) kopen in Nederland/België?

Sterke slaappillen kun je niet legaal zonder voorschrift kopen in België, Nederland of een ander Europees land. En zolpidem behoort tot dat type pil. Daarom kun je zolpidem niet zonder voorschrift recept kopen in België of Nederland.

Opties om een voorschrift (recept) te verkrijgen

Om een voorschrift voor slaappillen te krijgen, moet je op consultatie bij een arts. Een voorschrift kan traditioneel worden uitgeschreven door een huisarts of een arts van een privé- of openbare kliniek. In België ervaren patiënten doorgaans geen verschil tussen de twee omdat beiden onder grotendeels dezelfde reguleringen en subsidies voor patiënten vallen. In Nederland is het verschil iets duidelijker omdat de liberalisering van de economie in dat land verder is gegaan dan in België.

Online een voorschrift krijgen

Tegenwoordig kan je, indien je niet naar buiten wil, een voorschrift krijgen vanuit je luie zetel. Hiervoor moet je naar een online medisch dienstenplatform surfen. Vermijdt sites die voorschrift-plichtige medicatie aanbieden zonder een voorschrift te vereisen. Legitieme sites zullen je een voorschrift vragen maar bieden online consultaties met legitieme huisdokters aan zodat je de deur niet uit hoeft. Zij maken de bestelling direct klaar zodra het attestje binnen is.

Deze dokters maken geen deel uit van hun bedrijf maar zijn geassocieerde artsen waar zij mee samenwerken. Belgische sites doen dit via Nederlandse partner-dokters omdat afstandsgeneeskunde in Nederland gereguleerd is. Sowieso vallen alle EU landen onder de regel dat mensen vrij gebruik kunnen maken van de geneeskunde in andere EU landen en dan de plaatselijke regels dienen te volgen.

Hoe koop ik goedkope zolpidem met mijn debitkaart bij een online apotheek?

Er is niets makkelijker dan het medicijn online bestellen. Het is veel handiger dan de gebruikelijke manier. Stelt u zich eens voor: u hoeft nergens heen, hoeft niet in de rij te staan bij de polikliniek en vervolgens ook niet bij de apotheek. Je bestelt je medicijnen in het comfort van je eigen huis. Het wordt vervolgens bij je afgeleverd.

Goedkope zolpidem kopen in een online apotheek

Het kan met een debetkaart. Alles is snel, handig, transparant en vooral volledig legaal. In een online apotheek krijg je een officieel recept voor het medicijn en kun je het legaal kopen.

Hoe werkt het?

Artsen van verschillende specialisaties werken samen met de online apotheek. Om een voorschrift te krijgen, dien je een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Eén van de artsen beoordeelt deze, schrijft een voorschrift uit voor het medicijn en stuurt deze door naar de partnerapotheek. Daar wordt het medicijn uit de stock genomen, ingepakt, en naar je opgestuurd. Meestal komt het medicijn de volgende werkdag bij je aan. De klant ontvangt een code waarmee hij het pakket kan volgen.

Prijs van zolpidem in een online apotheek

In een online apotheek omvatten de de kosten van zolpidem de prijs van het medicijn zelf, het medisch advies en de levering van het product. Door dit alles in bulk te betalen, bespaar je geld.

Is het mogelijk om ‘slaappillen zonder voorschrift vereiste’ bij een online apotheek te kopen?

Je kunt krachtige slaappillen zoals zolpidem, lormetazepam of gelijkaardige medicijnen tegen slapeloosheid niet in een gewone online winkel kopen. Dit zijn medicijnen die uitsluitend in apotheken en farmaceutische dienstenplatformen worden verkocht en alleen op voorschrift van een arts.

Wat online winkels ‘slaappillen zonder voorschrift vereiste’ noemen, zijn meestal diverse voedingssupplementen zoals melatonine, valeriaan, magnesium, vitamine-B complex en kruidenthees van pepermunt, kamille, sint-janskruid en andere kruiden, die een kalmerend effect hebben. Voorschrift-plichtige slaappillen zijn krachtiger en geven meer garantie op inslapen, maar hebben wel sterkere bijwerkingen en je kan er verslaafd aan geraken. Dit is de reden dat sommige mensen kiezen voor voorschrift-vrije, natuurlijke kalmerende middelen. Maar deze werken niet voor ernstige slapeloosheid.

Voorzorgsmaatregelen

Een zolpidem behandeling wordt meestal opgestart met een dosis van 5 mg. Indien nodig kan de dosering verhoogd worden tot maximaal 10 mg. Het tablet moet in zijn geheel worden doorgeslikt met een kleine hoeveelheid water. Het mag niet tot poeder worden vermalen en opgesnoven.

Gewoonlijk duurt 1 kuur van het geneesmiddel niet meer dan 4 weken. Langere kuren kunnen ertoe leiden dat de patiënt afhankelijk wordt van het medicijn. Als je verslaafd bent geraakt, moet je niet abrupt stoppen met innemen maar geleidelijk afbouwen, bij voorkeur onder toezicht van een arts.

Bijwerkingen

Zolpidem kan enkele bijwerkingen veroorzaken maar draagt niet bij aan gewichtstoename. De meest voorkomende zijn een metaalsmaak en een droge mond, evenals slaperigheid overdag. Lees de officiële bijsluiter van het geneesmiddel aandachtig door voor gedetailleerde informatie over alle bijwerkingen.

Ervaringen van patiënten

Op drugs.com hebben gebruikers zolpiden 6,9 punten op 10 gegeven. Deze score is het gemiddelde van bijna 1000 beoordelingen. Meer gedetailleerde beoordelingen van dit medicijn zijn te vinden op speciale websites en medische forums.

Q & A

V: Hoe verslavend zijn slaappillen zoals zolpidem?

A: Veel voorschriftplichtige slaapmiddelen zijn verslavend. Sommige fysiek en bijna allen geestelijk. Geestelijk omdat slaapproblemen vaak met angst en zorgen te maken hebben en mensen die daar last van hebben gaan, wanneer zij na langdurig gebruik een keer geen slaapmiddel hebben, zich zorgen maken dat ze niet kunnen slapen zonder hun pilletje en daardoor nog meer angst hebben en nog minder gemakkelijk kunnen slapen. Deze mensen kunnen daardoor niet meer zonder hun slaapmiddel en geraken er niet vanaf. Dit fenomeen noemt men geestelijke verslaving.

V: Onder welke merken wordt zolpidem verkocht?

A: Onder andere: Ambien, Ambien CR, Zolpimist, Edluar, Intermezzo, etc… Het middel is momenteel patent-vrij waardoor iedereen die wil het kan produceren en verkopen.

V: Welk slaapmiddel is het beste?

A: Iedere persoon reageert anders op een bepaalde medicatie. De werking van een medicament is een wisselwerking tussen het medicament en de persoon die het neemt. Verder hangt de patiëntervaring ook af van persoonlijke voorkeur. Omdat elk medicament andere kenmerken hen voor- en nadelen heeft. De 1 begint sneller te werken maar duurt minder lang, bijvoorbeeld, terwijl een ander misschien trager op gang komt maar langer blijft doorwerken. Wat het beste middel is verschilt dus van persoon tot persoon.

V: Waarom verkiezen sommige mensen natuurlijke middelen om in te slapen?

A: Er zijn heel wat mensen met slaapproblemen die liever niet de risico’s nemen die voorschriftplichtige medicamenten met zich meebrengen. Deze middelen werken kalmerend maar garanderen niet altijd dat je in slaap valt.

V: Wat veroorzaakt slapeloosheid?

A: Slapeloosheid wordt meestal veroorzaakt door een onderliggende angstvalligheid en / of bewuste zorgen over levensomstandigheden: piekeren etc., maar kan ook lichamelijke aanleiding hebben zoals, pijn, jeuk,  automatische stuiptrekkingen, vaak moeten omdraaien etc.

V: Hoeveel kosten slaappillen?

A: Omdat velen hen gebruiken is de prijs aan de lage kant en voor iedereen betaalbaar. De supersterke slaapmedicatie voor bijvoorbeeld pijnpatiënten kunnen een stuk hoger liggen.

V: Kunnen slaappillen een dodelijke overdosis veroorzaken?

A: Zolpidem is een zwaar slaapmiddel en als je er teveel van neemt kan het erg gevaarlijk voor je zijn en zelfs tot je dood leiden. Koop dit middel daarom nooit van een site die geen voorschrift vraagt en neem het altijd in onder begeleiding van een arts.

V: Mag je zolpidem aan kinderen geven?

A: Dit middel heeft sterke impact op het kinderlichaam en is daarom niet aanbevolen voor kinderen. Een dokter kan in bepaalde omstandigheden kiezen om een behandeling aan een kind voor te schrijven, maar dit moet gebeuren binnen strikte limieten en onder strikt toezicht.

V: Iemand verkoopt zolpidem zonder voorschrift: kopen?

A: Koop zolpidem aangeboden zonder voorschrift-vereiste niet. Dit is illegale verkoop en je brengt jezelf in gevaar door het doen omdat je niet weet wat er in de verpakking zit en geen begeleiding hebt van een arts.

V: Mogelijke alternatieven voor zolpidem?

A: Quviviq, trazodone, Silenor, Circadin en anderen. Sommige slaapmiddelen werken direct in op de processen die ons in slaap doen vallen, terwijl andere, zoals zolpidem, angstwerend zijn en zo het piekeren tegengaan, wat ruimte geeft aan het in slaap vallen. Nog andere werken in op de melatonine processen en triggeren zo moeheid.

V: Kan ik zolpidem veilig samen met alcohol gebruiken?

A: Alcohol en zolpidem versterken mekaar en mengen is zodoende ten zeerste afgeraden, het kan leiden tot ongelukken en overdosering.

V: Kan je zolpidem kopen in Duitsland en werken je gewoonlijke betaalmethoden dan ook?

A: Het is het beste dat je zolpidem in het land koopt waar je woont, dus België, dan wel Nederland, en dan kan je ook gewoon, respectievelijk, met bancontact danwel iDeal betalen.  As je toevallig toch in Duitsland bent voor de 1 of andere reden, kan je ook zolpidem kopen op Duitse sites en dan kan je bij de beste sites evengoed met bancontact of iDeal betalen. Als leveringsadres geef je dan de plaats op waar je in Duitsland verblijft op dat moment.

V:  Zijn er sites waar ik zolpidem kan bestellen met bitcoin?

A: Let op als men bitcoin aanbiedt als betaalmethode! Dan is er immers statistisch gezien grote kans dat je te maken hebt met een frauduleuze site.  Als je daar zaken van koopt weet je niet wat je inneemt. Dit kan leiden tot: een uitblijven van effect (dan mag je nog van geluk spreken), nare bijwerkingen en zelfs levensbedreigende situaties.

V: Helpt zolpidem met angsten?

Ja, zolpidem kalmeert eventuele angsten die we hebben en helpt ons zo in slaap te vallen. Angstwering is in feite de focus van zolpidem, en het beter in slaap vallen is het secundaire gevolg.