wegovy kopen belgië

Wegovy

Online service: België Koop nu
Online service: Nederland Koop nu

Overzicht

Overgewicht en obesitas zijn bij de belangrijkste problemen van de 21ste eeuw. Farmaceutische bedrijven werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe remedies die het afslankproces kunnen bespoedigen. Vandaag spreken we over één van de nieuwe producten – Wegovy.

Wat is Wegovy?

Wegovy is één van de nieuwste injecteerbare medicaties tegen obesitas. Het is gebaseerd op de actieve stof semaglutide.

Deze stof werd voor het eerst goedgekeurd voor gebruik tegen overgewicht in Europa, begin 2022.

Voorheen was zij enkel beschikbaar voor de behandeling van diabetes type II. Semaglutide wordt enkel verkocht door Novo Nordisk, het bedrijf dat er de rechten van bezit. Onder auteursrechten is bepaald dat van een generische versie de eerste jaren geen sprake kan zijn. Het medicijn komt als een injectieoplossing in een voorgevulde syringe. Het is bedoeld voor de behandeling van obesitas (BMI 30+) en overgewicht, vanaf BMI 27 en meer, in geval er in de diagnose sprake is van 1 overgewicht-gerelateerde ziekte.

Wegovy voor gewichtsverlies: hoe werkt het?

Inname van semaglutide leidt tot gewichtsverlies omdat het een GLP-1 analoog is. GLP-1 is een agonist van de GLP-1 receptoren van de pancreas bètacellen. Door deze te activeren produceren zij meer insuline met als resultaat dat het glucoseniveau in the bloed daalt tot op het niveau dat lichaamscellen volledig kunnen verwerken. Bijgevolg is er geen sprake van overtollig glucose dat omgezet kan worden in vet.

Daarbovenop heeft semaglutide een sterk effect op de neurologische centers voor honger en verzadiging. Iedereen kent het banale gegeven dat als je minder eet, je gewicht verliest. Injecties helpen op dezelfde wijze: Patiënten hebben niet langer de nood aan grote hoeveelheden voeding. Dieet en oefening worden meer efficiënt en leiden sneller tot gewichtsverlies. Het is belangrijk niet te vergeten dat Wegovy geen vet verbrand. Het lichaam verbrandt enkel vet wanneer het meer energie verbruikt dan het ontvangt.

Hoe Wegovy online kopen in België

Medicijnen voor gewichtsverlies koop je enkel in erkende apotheken of bij online farmaceutische diensten. Als je deze regel respecteert dan loop je allicht geen problemen op bij het kopen van Wegovy in België, Nederland of Duitsland.

In 2022 ondervonden apotheken een tekort aan de medicatie maar in 2023 zou dit geen probleem mogen zijn.

Vele patiënten hebben een voorkeur om online te kopen. Dat is gemakkelijk te begrijpen, omdat je zo je huis niet uit hoeft om een bestelling te doen: de koerier bezorgt de medicatie aan jouw deur. Maar wat met doktersconsultatie? Deze kan ook online verkregen worden. Een dokter bevraagd via een online vragenlijst de gezondheidstoestand van de patiënt en stelt hierop gebaseerd aanbevelingen op. Het invullen van deze vragenlijst duurt slechts ongeveer 3 minuten. Dit proces is een vorm van telegeneeskunde. Deze vorm van geneeskunde maakt het mogelijk dat mensen van op afstand toegang hebben tot medische diensten.

Wegovy zonder voorschrift: werkelijkheid of fictie?

Een medicatie die doet afvallen is ongetwijfeld gewild omdat overgewicht een alomtegenwoordig probleem is bij mensen en schaamte en uitsluiting veroorzaakt onder diegenen die er onder lijden. Dit is de reden dat mensen op zoek gaan naar de gemakkelijkste manieren om anti-obesitasmedicatie te verwerven.

Wegovy, zoals andere GLP-1 agonisten, is niet verkrijgbaar zonder voorschrift. Je kan het niet kopen, noch lokaal, noch online, zonder doktersvoorschrift. Je moet dus sowieso een dokter raadplegen die zal beslissen of deze medicatie gepast is voor je situatie. Er is echter een procedure die je toelaat om het voorschrift online te krijgen, via digitale consultatie. Ondanks deze mogelijkheid is het toch aanbevolen een fysieke consultatie te nemen, zeker als je het medicament voor de eerste keer wil gebruiken.

Wat is de prijs van Wegovy – manieren om geld uit te sparen

De prijs van Wegovy kan misschien veel lijken voor sommigen, maar gezien de ernst van obesitas als ziekte lijkt de kost vrij redelijk. Bezoek de online apotheek en check de huidige prijs. Het bedrag dat je daar ziet omvat reeds doktersconsultatie, voorschrift en levering.

Indien je wil besparen dan kan dat door het grootste pakket van het medicament te kopen. In dit geval zal de kost per injectie lager liggen dan wanneer je een pakketje koopt met slechts 1 spuit.

Maar, zul je zeggen, indien het zoveel voordeliger is om grote pakketten te kopen, waarom verkoopt men dan de kleintjes ook? Dit is in het bijzonder voor patiënten die het medicament eerst willen uitproberen. Er is immers geen garantie dat de patiënt het zal kunnen verdragen en de behandeling niet al vroeg zal moeten stop zetten.

Kan men in België en Nederland terugbetaling krijgen voor Wegovy?

Officieel wordt het middel zelfs niet verkocht in België en Nederland. Het is niet te koop in lokale apothekers. Toch kan u het legaal kopen als u over de grens gaat, onder voorwaarde dat u een voorschrift/recept hebt van een dokter in het betreffende land. Gelukkig is het ook legaal online, op farmaceutische platformen, verkrijgbaar. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker dan er speciaal een trip naar het buitenland voor te maken.

Als Belg of Nederlander heb u wel sowieso geen recht op tussenkomst van mutualiteit en overheid, omdat overheden enkel verantwoordelijk zijn voor medicamenten op de eigen landelijke markt. Wegovy is goedgekeurd voor gebruik in Nederland in België , maar het is (nog) niet gecommercialiseerd door Novo Nordisk en zodoende is er ook nog geen uitspraak gedaan over al dan niet terugbetaling.

Wanneer Wegovy effectief naar onze markten komt is het ook nog niet meteen zeker dat er terugbetaling zal zijn. Dit hangt af van de mate waarin de overheid het medicament essentieel bevindt voor een goede gezondheid. De sociale ziekteverzekering staat voor het solidariteitsprincipe: de sterkere schouders komen op voor die mensen die écht een probleem hebben. Mensen willen geen belastingen betalen om voor anderen medicamenten te kopen die eerder luxe zijn.

Hoe en wanneer gebruiken?

Semaglutide moet met een syringepen onder de huid geïnjecteerd worden (subcutaan). Aanbevolen gebieden voor injectie zijn de onderbuik, bovenarm en dij. Kies de plaatsen die het minste discomfort veroorzaken. Wegovy moet 1 keer per week genomen worden. Wissel af van injectiegebied zodat je huid de kans heeft te herstellen.

Het is belangrijk de injectie telkens op dezelfde dag te nemen. Dat zorgt er voor dat de concentratie van semaglutide in het bloedplasma stabiel is en haar actie zo efficiënt mogelijk zal zijn.

Twee belangrijke regels bij het nemen van semaglutide zijn het toepassen van dieet en systematische fysieke activiteit. Zonder deze verminderen je kansen op een positief resultaat aanzienlijk.

Om je lichaam toe te laten de behandeling te verdragen is het nodig om je te houden aan het doseringsschema. Het is best dat je een persoonlijke kalender maakt die je de momenten van injectie doet herinneren en je helpt om geen fouten te maken in de dosering. Samengevat ziet het programma er als volgt uit:

Week Dosis (mg per week)
1 – 4 0,25
5 – 8 0,5
9 – 12 1
13 – 16 1,7
17 – 56 (de duur kan verlengd of verkort worden door je dokter) 2,4

Wegovy hoe te gebruiken

Sla dit programma niet in de wind. Als je onmiddellijk overgaat tot de onderhoudsdosis kan je lichaam ernstige bijwerkingen ondervinden die het verdere verloop van de behandeling kunnen verstoren.
De standaardduur van de behandeling is 56 weken. Studies hebben aangetoond dat vele patiënten meer dan 10% van hun gewicht verliezen gedurende deze periode.

Dit is echter slechts 1 mogelijke therapieduur. Steeds meer onderzoeken zijn gebaseerd op een kuur van 68 weken. Er zijn ook studies met een langere behandelingsduur. Deze variatie is te wijten aan het feit dat er geen aanbevolen duur van Wegovy is. De arts neemt de beslissing per individueel geval.

Tegenindicaties en bijwerkingen

Licht, vooraleer de behandeling te starten, je dokter zeker in omtrent al je ziekten en de medicatie die je al neemt. Dit laatste kan voorkomen dat er problemen ontstaan door de wisselwerking tussen semaglutide en andere stoffen. Er zijn een aantal ziekten die het gebruik van Wegovy bij voorbaat uitsluiten. Een voorbeeld hiervan is acute pancreatitis.
Injecteer Wegovy niet tijdens zwangerschap en borstvoeding. Indien je reeds andere GLP-1 receptor agonisten neemt, voeg dan geen semaglutide toe aan je therapie.

Mogelijke bijwerkingen:

  • misselijkheid en diarree;
  • overgeven;
  • pijn of ongemak in de buik;
  • huidreacties rondom de injectiesite;
  • hypoglycemie (bv. in patiënten met diabetes mellitus die insuline of sulfonylureumderivaat nemen);
  • pancreatitis.

Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen, maar in de meeste gevallen verdwijnen ze of zijn ze gemakkelijk te verdragen tegen de tijd dat patiënten overgaan op onderhoudsdosis.

Zie de bijsluiter voor een volledige lijst.

ZIjn er alternatieven voor Wegovy?

De medicamenten die het meest lijken op Wegovy zijn de andere GLP-1 receptor agonisten, waaronder: Saxenda, Victoza, en Ozempic, om er enkelen te noemen.

Echter, hoewel deze alle drie gebaseerd zijn op stoffen met dezelfde werking, worden enkel Wegovy en Saxenda voorgeschreven voor mensen die willen (moeten) afslanken, omdat enkel deze producten, qua behandelingsschema en methode, afgestemd zijn op gewichtsverlies. Er zijn nog een hele reeks medicamenten voor gewichtsverlies (Mysimba, Xenical, etc.). Maar deze hebben een volledig andere werking en zijn daarom niet geschikt als vervangmiddel voor Wegovy. Indien blijkt dat u GLP-1 receptoragonisten niet verdraagt, kan uw arts u aanraden om te stoppen met semaglutide en over te gaan op de voornoemde alternatieve geneesmiddelen.

Ervaringen van patiënten

Wegovy is een populair medicament dat vaak bediscussieerd wordt op sociale netwerken en fora. Dit is vooral te danken aan feit dat het nieuw is op de markt en patiënten nieuwsgierig zijn. De meest populaire response over de drug is Elon Musk’s commentaar op Twitter. Hij verklapte dat Wegovy één van de geheimen van zijn fitheid is.

Wie weet zullen weldra andere wereldberoemdheden het gebruik van semaglutide ook ontdekken en melden.

We hebben honderden commentaren van Wegovy gebruikers bestudeerd. Het kan gesteld worden dat de positieve beoordelingen veel groter in aantal zijn dan de negatieve. Echter, de reviews tonen ook dat veel patiënten onverantwoordelijk handelen. Velen stoppen de therapie vroegtijdig, van zodra ze misselijkheid of diarree ervaren. En dan zijn er nog meer die niet de energie (willen) opbrengen om aan lichaamsbeweging doen.

Wanneer je fora en blogs leest, denk er dan aan dat je al je vragen vooral ook aan een dokter moet stellen. Enkel deze kan gekwalificeerde antwoorden geven. Elon Musk is niet geautoriseerd om medisch advies te geven.

Veelgestelde vragen

Kan ik Wegovy bestellen bij Kruidvat of Amazon?

Nee, u kunt voorgeschreven geneesmiddelen voor gewichtsverlies niet bestellen bij Kruidvat of Amazon. U hebt misschien gehoord dat Amazon zijn eigen online apotheek heeft geopend. Dit is inderdaad zo en het verkoopt daar zelfs Novo Nordisk medicijnen. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor inwoners van de VS. Bovendien moet je een voorschrift/recept uploaden om de aankoop te kunnen doen. Amazon geeft je niet de optie voor consultatie op afstand en het online ontvangen van een voorschrift/recept.

In tegenstelling tot Amazon probeert Kruidvat blijkbaar niet om zijn assortiment uit te breiden naar medicamenten als Wegovy. Het management van het bedrijf heeft in ieder geval nooit dergelijke plannen aangekondigd. Misschien maken het moeten verkrijgen van een vergunning en andere formaliteiten het onrendabel om medicijnen op voorschrift/recept te verkopen in deze winkelketen.

Wat is de beste dosering om te kopen: 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg, 1,7 mg of 2,4 mg?

Het is u misschien opgevallen dat de prijs van Wegovy afhankelijk is van de dosering. Sommige mensen willen geld besparen en kopen de laagste dosering (0,25 mg) omdat deze het goedkoopst is. Die is echter alleen geschikt voor mensen die net met de behandeling zijn begonnen en pas in de eerste faser zitten. Iedere 4 weken moet de dosis worden verhoogd. U moet steeds de dosis kopen die overeenkomt met de correcte fase van uw therapie. Als u de verkeerde dosis koopt, verliest u alleen maar geld.

Waarom zou ik geen Ozempic of Mounjaro nemen in plaats van Wegovy?

Ozempic en Mounjaro zijn geneesmiddelen voor glykemische controle bij patiënten met diabetes type 2. Het is inderdaad zo dat zij eveneens sterk gewichtsverliezende eigenschappen bezitten. De dosering waarin deze medicijnen worden aangeboden is echter geoptimaliseerd voor het effectief en veilig verlagen van de de bloedsuikerspiegel, niet om af te vallen.

Wegovy, daarentegen, voorziet een dosering die speciaal is ontworpen om een zo sterk mogelijk effect te hebben op die plaatsen in het centrale zenuwstelsel die de hunker naar voedsel bepalen (zonder aan de andere kant te veel bijwerkingen te veroorzaken). Wegovy zorgt er zo voor dat de patiënt minder eet en dit maakt het tot één van de beste medicijnen voor de behandeling van obesitas. 

Wat gebeurt er als ik alcohol drink tijdens de behandeling?

Semaglutide heeft geen directe wisselwerking met alcohol. Tenzij u duidelijke contra-indicaties heeft voor alcohol, zal een kleine hoeveelheid lichte drank bij één gelegenheid waarschijnlijk geen invloed hebben op het verloop van uw therapie. Als u alcohol echter misbruikt, vooral sterke drank, kan de behandeling niet alleen mislukken, maar zelfs ernstige gevolgen hebben. Er is een verhoogd risico op hypoglykemie. Er is een verhoogde kans op het ontwikkelen van galsteenaandoeningen. Waarschijnlijk zullen gastro-intestinale reacties zoals misselijkheid en diarree ervoor zorgen dat je het medicijn niet normaal kunt innemen. Het onder controle houden van een goed dieet wordt zo bijna onmogelijk.

Zijn er semaglutidepillen voor gewichtsverlies?

Wegovy is het enige medicijn voor gewichtsverlies dat gebaseerd is op het actieve bestanddeel semaglutide. De semaglutidetabletten onder de handelsnaam Rybelsus zijn uitsluitend bedoeld voor de behandeling van diabetes type 2. Er lopen onderzoeken naar de mogelijkheid van semaglutidetabletten voor gewichtsverlies, met een hogere dosering, maar het is voorlopig nog speculeren wat dit gaat opleveren. Novo Nordisk heeft alvast nog geen mededelingen gedaan over een nieuw medicijn.

Heeft Elon Musk Wegovy gebruikt?

EIon Musk heeft zijn ervaring met het gebruik van Wegovy niet gedeeld. Hij vernoemde het langs zijn neus weg (op zijn Twitter-pagina – nu X). Hij is wel afgevallen, maar geeft niets prijs wat betreft zijn methode van gewichtsverlies. Het is niet onmogelijk dat hij injecties heeft gebruikt en daardoor slanker is geworden.

Hoe lang kan ik één injectiepen gebruiken?

Elke injectiepen is goed voor 4 injecties. Daarna is de naald niet meer optimaal. Dit betekent dat u voor de fases van 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg en 1,7 mg iedere week van pen wisselt, ook al is die in principe nog bruikbaar. Daarna gaat u over op een onderhoudsdosis en kan u de spuit 4 keer gebruiken, dus telkens een maand lang. Na 6 weken moet iedere pen sowieso weggeworpen worden, ongeacht hoeveel injecties u in die periode geplaatst hebt, omdat de houdbaarheid van de injectievloeistof tegen dan verlopen is. (Kijk ook na in de bijsluiter hoe u de al dan niet geopende pennen dient te bewaren.)

Hoeveel kost een volledige kuur?

Je kunt de kosten van de behandeling zelf berekenen, op basis van de huidige prijzen, met behulp van de formule 68*P/4, waarbij P de prijs van één injectiepen is en 68 de geschatte duur van de behandeling.

Hoe kan ik bijwerkingen vermijden of minimaliseren?

Als uw lichaam gevoelig is voor semaglutide, is het bijna onmogelijk om bijwerkingen te vermijden, vooral als het gaat om gastro-intestinale reacties. Deze worden door 70 tot 80 procent van de patiënten ervaren. Ongewenste reacties kunnen echter snel overgaan en zijn mild van aard. Hiervoor is het voldoende om uw dieet te volgen (vermijd alcohol, vet en zoet voedsel). U kan ook enkele preventieve maatregelen nemen, zoals vermijden dat u te veel eet, eten voor het slapen gaan, enz.