wegovy kopen belgië

Wegovy

Wegovy is momenteel niet verkrijgbaar online. Saxenda kan een alternatief zijn.

Online apotheek: België Koop nu
Online apotheek: Nederland Koop nu

Overzicht

Overgewicht en obesitas zijn bij de belangrijkste problemen van de 21ste eeuw. Farmaceutische bedrijven werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe remedies die het afslankproces kunnen bespoedigen. Vandaag spreken we over één van de nieuwe producten – Wegovy.

Wat is Wegovy?

Wegovy is één van de nieuwste injecteerbare medicaties tegen obesitas. Het is gebaseerd op de actieve stof semaglutide.

Deze stof werd voor het eerst goedgekeurd voor gebruik tegen overgewicht in Europa, begin 2022.

Voorheen was zij enkel beschikbaar voor de behandeling van diabetes type II. Semaglutide wordt enkel verkocht door Novo Nordisk, het bedrijf dat er de rechten van bezit. Onder auteursrechten is bepaald dat van een generische versie de eerste jaren geen sprake kan zijn. Het medicijn komt als een injectieoplossing in een voorgevulde syringe. Het is bedoeld voor de behandeling van obesitas (BMI 30+) en overgewicht, vanaf BMI 27 en meer, in geval er in de diagnose sprake is van 1 overgewicht-gerelateerde ziekte.

Wegovy voor gewichtsverlies: hoe werkt het?

Inname van semaglutide leidt tot gewichtsverlies omdat het een GLP-1 analoog is. GLP-1 is een agonist van de GLP-1 receptoren van de pancreas bètacellen. Door deze te activeren produceren zij meer insuline met als resultaat dat het glucoseniveau in the bloed daalt tot op het niveau dat lichaamscellen volledig kunnen verwerken. Bijgevolg is er geen sprake van overtollig glucose dat omgezet kan worden in vet.

Daarbovenop heeft semaglutide een sterk effect op de neurologische centers voor honger en verzadiging. Iedereen kent het banale gegeven dat als je minder eet, je gewicht verliest. Injecties helpen op dezelfde wijze: Patiënten hebben niet langer de nood aan grote hoeveelheden voeding. Dieet en oefening worden meer efficiënt en leiden sneller tot gewichtsverlies. Het is belangrijk niet te vergeten dat Wegovy geen vet verbrand. Het lichaam verbrandt enkel vet wanneer het meer energie verbruikt dan het ontvangt.

Hoe Wegovy online kopen in België

Medicijnen voor gewichtsverlies koop je enkel in erkende apotheken of bij online farmaceutische diensten. Als je deze regel respecteert dan loop je allicht geen problemen op bij het kopen van Wegovy in België, Nederland of Duitsland.

In 2022 ondervonden apotheken een tekort aan de medicatie maar in 2023 zou dit geen probleem mogen zijn.

Vele patiënten hebben een voorkeur om online te kopen. Dat is gemakkelijk te begrijpen, omdat je zo je huis niet uit hoeft om een bestelling te doen: de koerier bezorgt de medicatie aan jouw deur. Maar wat met doktersconsultatie? Deze kan ook online verkregen worden. Een dokter bevraagd via een online vragenlijst de gezondheidstoestand van de patiënt en stelt hierop gebaseerd aanbevelingen op. Het invullen van deze vragenlijst duurt slechts ongeveer 3 minuten. Dit proces is een vorm van telegeneeskunde. Deze vorm van geneeskunde maakt het mogelijk dat mensen van op afstand toegang hebben tot medische diensten.

Wegovy zonder voorschrift: werkelijkheid of fictie?

Een medicatie die doet afvallen is ongetwijfeld gewild omdat overgewicht een alomtegenwoordig probleem is bij mensen en schaamte en uitsluiting veroorzaakt onder diegenen die er onder lijden. Dit is de reden dat mensen op zoek gaan naar de gemakkelijkste manieren om anti-obesitasmedicatie te verwerven.

Wegovy, zoals andere GLP-1 agonisten, is niet verkrijgbaar zonder voorschrift. Je kan het niet kopen, noch lokaal, noch online, zonder doktersvoorschrift. Je moet dus sowieso een dokter raadplegen die zal beslissen of deze medicatie gepast is voor je situatie. Er is echter een procedure die je toelaat om het voorschrift online te krijgen, via digitale consultatie. Ondanks deze mogelijkheid is het toch aanbevolen een fysieke consultatie te nemen, zeker als je het medicament voor de eerste keer wil gebruiken.

Wat is de prijs van Wegovy – manieren om geld uit te sparen

De prijs van Wegovy kan misschien veel lijken voor sommigen, maar gezien de ernst van obesitas als ziekte lijkt de kost vrij redelijk. Bezoek de online apotheek en check de huidige prijs. Het bedrag dat je daar ziet omvat reeds doktersconsultatie, voorschrift en levering.

Indien je wil besparen dan kan dat door het grootste pakket van het medicament te kopen. In dit geval zal de kost per injectie lager liggen dan wanneer je een pakketje koopt met slechts 1 spuit.

Maar, zul je zeggen, indien het zoveel voordeliger is om grote pakketten te kopen, waarom verkoopt men dan de kleintjes ook? Dit is in het bijzonder voor patiënten die het medicament eerst willen uitproberen. Er is immers geen garantie dat de patiënt het zal kunnen verdragen en de behandeling niet al vroeg zal moeten stop zetten.

Hoe en wanneer gebruiken?

Semaglutide moet met een syringepen onder de huid geïnjecteerd worden (subcutaan). Aanbevolen gebieden voor injectie zijn de onderbuik, bovenarm en dij. Kies de plaatsen die het minste discomfort veroorzaken. Wegovy moet 1 keer per week genomen worden. Wissel af van injectiegebied zodat je huid de kans heeft te herstellen.

Het is belangrijk de injectie telkens op dezelfde dag te nemen. Dat zorgt er voor dat de concentratie van semaglutide in het bloedplasma stabiel is en haar actie zo efficiënt mogelijk zal zijn.

Twee belangrijke regels bij het nemen van semaglutide zijn het toepassen van dieet en systematische fysieke activiteit. Zonder deze verminderen je kansen op een positief resultaat aanzienlijk.

Om je lichaam toe te laten de behandeling te verdragen is het nodig om je te houden aan het doseringsschema. Het is best dat je een persoonlijke kalender maakt die je de momenten van injectie doet herinneren en je helpt om geen fouten te maken in de dosering. Samengevat ziet het programma er als volgt uit:

Week Dosis (mg per week)
1 – 4 0,25
5 – 8 0,5
9 – 12 1
13 – 16 1,7
17 – 56 (de duur kan verlengd of verkort worden door je dokter) 2,4

Wegovy hoe te gebruiken

Sla dit programma niet in de wind. Als je onmiddellijk overgaat tot de onderhoudsdosis kan je lichaam ernstige bijwerkingen ondervinden die het verdere verloop van de behandeling kunnen verstoren.
De standaardduur van de behandeling is 56 weken. Studies hebben aangetoond dat vele patiënten meer dan 10% van hun gewicht verliezen gedurende deze periode.

Tegenindicaties en bijwerkingen

Licht, vooraleer de behandeling te starten, je dokter zeker in omtrent al je ziekten en de medicatie die je al neemt. Dit laatste kan voorkomen dat er problemen ontstaan door de wisselwerking tussen semaglutide en andere stoffen. Er zijn een aantal ziekten die het gebruik van Wegovy bij voorbaat uitsluiten. Een voorbeeld hiervan is acute pancreatitis.
Injecteer Wegovy niet tijdens zwangerschap en borstvoeding. Indien je reeds andere GLP-1 receptor agonisten neemt, voeg dan geen semaglutide toe aan je therapie.

Mogelijke bijwerkingen:

  • misselijkheid en diarree;
  • overgeven;
  • pijn of ongemak in de buik;
  • huidreacties rondom de injectiesite;
  • hypoglycemie (bv. in patiënten met diabetes mellitus die insuline of sulfonylureumderivaat nemen);
  • pancreatitis.

Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen, maar in de meeste gevallen verdwijnen ze of zijn ze gemakkelijk te verdragen tegen de tijd dat patiënten overgaan op onderhoudsdosis.

Zie de bijsluiter voor een volledige lijst.

ZIjn er alternatieven voor Wegovy?

De medicamenten die het meest lijken op Wegovy zijn de andere GLP-1 receptor agonisten, waaronder: Saxenda, Victoza, en Ozempic, om er enkelen te noemen.

Echter, hoewel deze alle drie gebaseerd zijn op stoffen met dezelfde werking, worden enkel Wegovy en Saxenda voorgeschreven voor mensen die willen (moeten) afslanken, omdat enkel deze producten, qua behandelingsschema en methode, afgestemd zijn op gewichtsverlies. Er zijn nog een hele reeks medicamenten voor gewichtsverlies (Mysimba, Xenical, etc.). Maar deze hebben een volledig andere werking en zijn daarom niet geschikt als vervangmiddel voor Wegovy.

Ervaringen van patiënten

Wegovy is een populair medicament dat vaak bediscussieerd wordt op sociale netwerken en fora. Dit is vooral te danken aan feit dat het nieuw is op de markt en patiënten nieuwsgierig zijn. De meest populaire response over de drug is Elon Musk’s commentaar op Twitter. Hij verklapte dat Wegovy één van de geheimen van zijn fitheid is.

Wie weet zullen weldra andere wereldberoemdheden het gebruik van semaglutide ook ontdekken en melden.

We hebben honderden commentaren van Wegovy gebruikers bestudeerd. Het kan gesteld worden dat de positieve beoordelingen veel groter in aantal zijn dan de negatieve. Echter, de reviews tonen ook dat veel patiënten onverantwoordelijk handelen. Velen stoppen de therapie vroegtijdig, van zodra ze misselijkheid of diarree ervaren. En dan zijn er nog meer die niet de energie (willen) opbrengen om aan lichaamsbeweging doen.

Wanneer je fora en blogs leest, denk er dan aan dat je al je vragen vooral ook aan een dokter moet stellen. Enkel deze kan gekwalificeerde antwoorden geven. Elon Musk is niet geautoriseerd om medisch advies te geven.