vitaros kopen

Vitaros

Online service: België START CONSULT
Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Wat is Vitaros (Vytaros)?

Vitaros is de merknaam voor een topische behandeling tegen erectiestoornissen (ED). Het werkzame bestanddeel in Vytaros is alprostadil, dat behoort tot de groep van vaatverwijdende middelen. Dat zijn geneesmiddelen die werken door de bloedvaten wijder te maken, waardoor de bloedstroom naar de penis toeneemt en een erectie mogelijk wordt. Voorwaarde is wel dat de man zich seksueel opgewonden voelt.

In tegenstelling tot de meeste medicijnen tegen ED, die als tablet genomen worden, is Vitaros verkrijgbaar als crème. Deze wordt rechtstreeks op de opening van de urinebuis, op het uiteinde van de penis, aangebracht. Haar werking begint relatief snel, sommige mannen melden een effect binnen 5-30 minuten na het aanbrengen.

Zoals bij elk geneesmiddel dien je Vitaros enkel te gebruiken indien voorgeschreven door je dokter en niet alvorens je op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties. 

Hoe werkt het?

Zoals gezegd bevat Vitaros het actieve ingrediënt alprostadil, een type geneesmiddel dat prostaglandine wordt genoemd. Hier wordt uitgelegd hoe deze stof werkt:

Alprostadil zorgt er voor, wanneer het op de penis wordt aangebracht, dat bloedvaten uitzetten, een proces dat vasodilatatie wordt genoemd. Hierdoor kan er meer bloed stromen naar de corpora cavernosa, de twee grote kamers die over de lengte van de penis lopen. Deze verhoogde bloedstroom resulteert in een erectie.

Directe toepassing

Vitaros is uniek omdat het een topische behandeling is. De crème wordt direct op de opening van de urinebuis aan de punt van de penis aangebracht. Via deze weg wordt alprostadil opgenomen in de omringende weefsels en oefent het direct zijn effect uit op de plaatselijke bloedvaten.

Voor het opwekken van een erectie moet een man sowieso opgewonden zijn

Om het medicijn effectief te laten zijn, is seksuele opwinding nodig tijdens het aanbrengen. Vitaros vergemakkelijkt het fysiologische proces maar kan geen erectie toveren uit het niets.

Belangrijk om weten 

Vitaros dient niet als anticonceptie en biedt geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. 

Vitaros dosering

Vitaros is meestal verkrijgbaar in verpakkingen met een enkele dosis, waarbij elke dosis een specifieke hoeveelheid van de crème bevat. Gangbare doses zijn bijvoorbeeld 200 of 300 microgram alprostadil in een specifieke hoeveelheid crème, maar dit kan variëren per product en per land van aankoop.

Instructies voor het innemen van Vitaros

Laat je, wanneer je Vitaros of een ander geneesmiddel gebruikt, je begeleiden door een arts. Het is van cruciaal belang om zijn / haar specifieke aanwijzingen en de informatie op de verpakking van het geneesmiddel nauwgezet op te volgen. 

Hier volgt een algemeen overzicht over hoe je Vitaros moet gebruiken:

Handhygiëne

Begin met het grondig wassen van je handen.

Bereid de dosis voor

Volg de instructies in de bijsluiter van de verpakking van het medicament, of volg de aanwijzingen van je arts, om een enkele dosis klaar te maken. De medicatie wordt vaak geleverd in een verpakking of tube voor eenmalig gebruik.

Houding

Ga zitten met je benen gespreid of sta met één been omhoog. Zorg ervoor dat je comfortabel zit en gemakkelijk bij het topje van je penis kunt.

Aanbrengen

Knijp zachtjes in het topje van je penis om de urethrale opening te openen. Breng de hoeveelheid crème die je hebt geprepareerd direct aan in de opening. Masseer na het aanbrengen zachtjes de schacht van de penis (vermijd de eikel) gedurende enkele seconden om de crème te helpen verdelen.

Opruimen

Werp applicator of verpakking veilig weg volgens de instructies. Was na het aanbrengen van de crème je handen.

Na de administratie

Wacht tot de medicatie is ingewerkt. Dit kan 5-30 minuten duren, maar de tijd kan variëren. Doe aan seksuele stimulatie om te helpen bij het krijgen van een erectie.

Voorzorgsmaatregelen

Gebruik Vitaros niet meer dan eenmaal per 24 uur of meer dan 2-3 keer per week. Vermijd activiteiten zoals autorijden als u duizeligheid of flauwvallen ervaart na het gebruik.

Onthoud dat dit algemene instructies zijn en dat het gebruik per persoon kan verschillen. Gebruik Vitaros altijd precies zoals voorgeschreven door je arts en lees de bijsluiter na voor de meest nauwkeurige instructies en veiligheidsinformatie. Als je bijwerkingen of problemen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.

Hoeveel kost Vitaros?

De kosten van Vitaros zal variëren op basis van verschillende factoren:

Land van aankoop

Prijzen kunnen aanzienlijk verschillen van land tot land doordat zij verschillende gezondheidszorgsystemen, invoerrechten, distributiekosten en andere regionale factoren kennen.

Apotheek of distributeur

Zelfs binnen hetzelfde land kunnen de prijzen tussen verschillende apotheken of detailhandelaren verschillen.

Ziektekostenverzekering

Afhankelijk van de individuele ziektekostenverzekering, kunnen sommige of alle kosten gedekt zijn.

Dosering en hoeveelheid

De prijs kan variëren op basis van de sterkte van de alprostadil in de crème en het aantal gekochte doses.

Voor een nauwkeurige en actuele prijs van Vitaros in jouw regio of land kun je lokale apotheken of drogisterijen raadplegen. Deze kan je dan vergelijken met de prijzen die je online vindt.

Online kost meer omdat daar, althans bij legitieme farmaceutische platformen, vaak de kosten van een online consultatie en levering bij inzitten.

Mogelijke bijwerkingen

 • pijnlijke penis;
 • hoofdpijn, duizeligheid,lichthoofdigheid;
 • blauwe plekken;
 • pijn in de testikels, beenkrampen.

Contacteer je dokter indien je enige van deze bijwerkingen ervaart. Hij / zij zal je zeggen wat je moet doen.

Alternatieven

Er zijn heel wat soorten behandelingen voor ED beschikbaar, waaronder orale medicijnen, alprostadil in crèmevorm (Vitaros), andere vormen van alprostadil en niet-farmacologische interventies. Hier volgt een kort overzicht:

 • Orale medicijnen
Sildenafil (Viagra) Waarschijnlijk de bekendste ED-medicatie. Het moet ongeveer een uur voor de seksuele activiteit worden ingenomen.

 

Tadalafil (Cialis) Het kan naar behoefte of dagelijks worden ingenomen, afhankelijk van de dosis.
Vardenafil (Levitra, Staxyn) Een andere optie die ongeveer een uur voor de seksuele activiteit wordt ingenomen.
Avanafil (Spedra) Een nieuwere optie die dichter bij het tijdstip van seksuele activiteit kan worden ingenomen dan sommige andere.
 • Injecteerbare medicijnen
 • Caverject en Edex 

Hier wordt Alprostadil rechtstreeks in de penis geïnjecteerd.

 • Medicated Urethral System for Erections
 • MUSE

Een kleine zetpil met alprostadil wordt in de plasbuis ingebracht.

 • Vacuüm erectieapparaten

Dit is een mechanische manier om een erectie op te wekken. Een pomp (meestal met de hand of op batterijen) creëert een vacuüm dat bloed in de penis trekt, waardoor een erectie ontstaat. Vervolgens wordt er een spanring aan de basis van de penis geplaatst om de erectie in stand te houden.

 • Penisimplantaten

Dit zijn hulpmiddelen die operatief in de penis worden geïmplanteerd. Er zijn twee hoofdtypen: opblaasbaar en buigzaam (of halfstijf). De keuze is gebaseerd op de voorkeur van de patiënt en de chirurg.

 • Veranderingen in levensstijl en begeleiding

Het aanpakken van onderliggende oorzaken van ED, zoals obesitas, gebrek aan lichaamsbeweging, roken en overmatig alcoholgebruik, kan sommige mannen helpen om hun erectiestoornis te herstellen. Psychologische begeleiding kan ook nuttig zijn als stress, angst of depressie bijdragen aan ED.

 • Testosteronsumplementering

Voor mannen met een laag testosterongehalte en symptomen van een testosterondeficiëntie (die niet allemaal ED hebben), kan een supplementering van testosteron worden overwogen.

 • Kruiden en vrij verkrijgbare producten

Sommige mannen zoeken naar vrij verkrijgbare middelen of kruidensupplementen, zoals yohimbine of ginseng. De werkzaamheid hiervan is echter niet altijd goed vastgesteld en de veiligheid kan variëren.

Waar Vitaros kopen

In de meeste landen heb je voor Vitaros een voorschrift (recept) nodig. Als dit in jouw land het geval is, moet je een arts raadplegen om er één te krijgen. 

Als je overweegt Vitaros of een ander medicijn te kopen, is het cruciaal om de juiste, legale, kanalen te volgen zodat je een echt veilig product krijgt. De eenvoudigste aanpak is om je lokale apotheken te bezoeken of te bellen om te controleren of ze Vitaros verkopen.

Er zijn ook legitieme online apotheken die Vitaros kunnen aanbieden.

Maar wees voorzichtig:

 • Controleer of de site een voorschrift vraagt, dit is meestal een aanwijzing dat het om een legaal platform gaat.
 • Zoek naar certificeringen of zegels van nationale apotheekraden of vergelijkbare regelgevende instanties.
 • Pas op voor prijzen die te mooi lijken om waar te zijn – ze duiden vaak op namaakproducten.

Als je overweegt Vitaros uit een ander land te kopen, wees je dan bewust van de importregels met betrekking tot receptgeneesmiddelen in jouw land. Sommige landen hebben strenge regels voor het importeren van medicijnen, zelfs voor persoonlijk gebruik.

Opgepast voor namaakmedicijnen!

De markt voor ED-behandelingen trekt fraudeurs aan, dus wees voorzichtig en koop altijd bij gerenommeerde bronnen. Namaakmedicijnen kunnen ineffectief, schadelijk en zelfs dodelijk zijn.

Conclusie

Vitaros is een effectieve behandeling voor erectiestoornissen, met weinig of geen bijwerkingen, die het voordeel biedt dat het gemakkelijk toe te dienen is. Wanneer je de regelgeving opvolgt, een voorschrift vraagt aan een dokter alvorens het medicament te kopen, het koopt bij een site die je voorschrift opvraagt, en de instructies van je arts nauwgezet opvolgt, dan heb je garantie dat je gebruik van Vitaros veilig is.