koop saxenda in belgië

Saxenda

Ben je Belgisch? Ontvang dan hier een consult en het medicament Saxenda:

Online service: België Koop nu

En als je van Nederland bent, is een gelijkaardige dienst hier beschikbaar:

Online service: Nederland Koop nu

Overzicht

Wat is Saxenda en waarom wil jij het kopen?

Afslank medicijnen zijn er bij de vleet. Jammer genoeg doen weinige dat wat je ervan verwacht. Je weet waarschijnlijk zelf heel goed welke voedingsmiddelen gezond voor je zijn en je zorgt voor voldoende beweging. Maar ondanks je pogingen om je gewicht onder controle te houden, lukt het soms gewoonweg niet. Het lijkt wel alsof je hele lichaam je vijand is, en in een zekere zin is dat ook werkelijk zo (door de zogenaamde homeostase of het metabolische setpoint).

saxenda obesitas

In zo’n geval kan Saxenda, een geneesmiddel op basis van liraglutide, voor jou de oplossing bieden. We leggen je uit waarom.

Productnaam Saxenda
Actieve grondstof / generieke naam liraglutide
Details: Glucagon-achtige peptide-1 (GLP-1), kan subcutaan worden toegediend, bereikt geactiveerde neuronen in hersengebieden en regelt de eetlust en de calorie-inname.
Toediening: Onderhuidse injectie, 1x dagelijks
Lengte van de werking Ongeveer 24 uren

Het werkingsmechanisme van Saxenda

Misschien denk je bij termen zoals glucose en insuline direct aan diabetes mellitus. Inderdaad, oorspronkelijk is liraglutide bedoeld als een geneesmiddel voor suikerzieken. Maar de wetenschap is er de laatste decennia achter gekomen dat diabetes en overgewicht meerdere raakpunten hebben. Inmiddels is zelfs duidelijk dat wie last heeft van ernstige obesitas op een gegeven moment onvermijdelijk pre-diabetes zal krijgen en tenslotte diabetes.

Bovendien, wanneer je Saxenda begint in te nemen, neemt je eetlust af en krijg je sneller een vol gevoel. De werkzame stof werkt in op de centra van honger/verzadiging. Hierdoor raak je die extra kilo’s kwijt.

Koop Saxenda (liraglutide) online in België

De naam Saxenda zal in Vlaanderen en Nederland mogelijk nog onbekend in de oren klinken. Toch is liraglutide onder die naam al enkele jaren op de markt te verkrijgen in onder andere Australië, Indonesië, Canada en de Verenigde Staten. In landen zoals

De kans is groot dat je de naam Saxenda of liraglutide niet zal tegenkomen in een goede drogist zoals bijvoorbeeld Kruidvat. Gelukkig kan je dit medicament wél in een bij ons aangesloten online service bestellen. Je vindt het product moeiteloos tussen al de aanbiedingen en je kunt het verkrijgen na het invullen van een gezondheidsvragenlijst. De antwoorden die je opgeeft, zijn belangrijk voor de artsen van de, online service om het verzoek te beoordelen, goed te keuren en het passende recept uit te schrijven. Dat recept vertrekt naar een lokale partnerapotheek waar het bereid wordt en de volgende dag al naar jou vertrekt. Je ontvangt dus een volledig op jou afgestemde dosering.

De prijs van Saxenda

Online bestellen betekent niet noodzakelijk een lagere prijs. Je krijgt wél de beste kwaliteit en service tegen een betaalbare prijs, evenals een snelle levering. Je bespaart dus tijd, en dat is soms meer waard dan geld.

Je krijgt alle diensten op één plek en betaalt daarvoor de prijs die op de site staat aangegeven. Er zijn geen verborgen kosten. Een extra tip als je geld wil uitsparen: je kan een groot pakket kopen en de prijs per maand zal veel lager zijn.

Saxenda bestellen zonder voorschrift

Ga je met je gewichtsproblemen via huisarts, dan mag je er zeker van zijn dat deze ermee zal instemmen dat je moet vermageren. Waarschijnlijk zal hij je een calorie-arm dieet schema voorschrijven waar je al direct de neus bij ophaalt; allemaal magere producten met weinig smaak. Bovendien zal hij je aanraden om je te laten bijstaan door één of meer experten, want anders ga je dat fletse dieet niet volhouden.

Als je gewicht moet verliezen, zal Saxenda online bestellen de juiste beslissing zijn. Dankzij de vele sterke beoordelingen kun je er zeker van zijn dat dit product zijn werk goed doet. De meeste gebruikers merken een duidelijk verschil na ongeveer 8 à 12 weken. Hou er rekening mee dat je je dieet wel verder dient te blijven volgen en dat je ongeveer 100 minuten moet doen aan tamelijk inspannende beweging, verdeeld over een week.

Hoe moet je Saxenda innemen om af te vallen?

Is je bestelling Saxenda aangekomen, dan is het tijd om het product uit te proberen. Je zult merken dat de injectiespuit heel gemakkelijk te hanteren is. Je dient de injectie toe vlak onder de huid, bijvoorbeeld in je dij of buik; ook je bovenarm is een geschikte plek. Weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen, vraag dan raad aan je dokter of een verpleegkundige. Roep eventueel het advies in van een verzorger bij je mutualiteit. Hier kun je trouwens ook ineens informatie inwinnen over een eventuele terugbetaling van de kostprijs.

Het tijdstip waarop je jezelf je spuitje toedient, maakt geen verschil. De meeste mensen doen het liefst ’s morgens na de douche en voor het ontbijt, maar als jij liever een ander moment verkiest, mag dat. Hoe lang doe je met 1 pen? De werking houdt ongeveer 24 uren aan. Stop je met de dagelijkse toediening van Saxenda, dan bestaat jammer genoeg de kans dat je opnieuw gaat bijkomen.

Alternatieven voor Saxenda

  • Wegovy is een andere spuit om te vermageren. Dit product is gebaseerd op semaglutide, een middel dat qua origine en werking sterk vergelijkbaar is met liraglutide.
  • Laat je niet verleiden om Saxenda vs Victoza te vergelijken; het gaat namelijk om precies hetzelfde product, alleen met een andere naam. Het belangrijkste verschil is dat Victoza een antidiabetisch geneesmiddel is en dat er ook verschillen zijn in het toedieningsschema.
  • Saxenda-tabletten op eigen houtje zoeken, raden we af; het is tijdverspilling. De correcte toediening – en trouwens de enige officieel aanvaarde toedieningsvorm – is met een onderhuids spuitje.
  • Een andere vermageringspil die vaak met Saxenda vergeleken wordt, is Mysimba. Deze eetlustremmer is een combinatie van bupropion en naltrexone. Jammer genoeg raak je met de dosissen snel in de knoop. Je begint meestal met één tablet (8 mg naltrexonhydrochloride / 90 mg bupropionhydrochloride) eenmaal daags in de ochtend. De dosis wordt als volgt dan geleidelijk aangepast. In week 1 één tablet eenmaal daags in de ochtend, in week 2 elke dag twee tabletten, één ’s ochtends en één ’s avonds, in week 3 elke dag drie tabletten, twee ’s ochtends en één ’s avonds en in de daaropvolgende weken vier tabletten per dag, twee ’s ochtends en twee ’s avonds.
  • Tenslotte is er nog Ozempic dat ook semaglutide bevat. Het wordt echter gebruikt voor de behandeling van diabetes, hoewel dat natuurlijk ook kan bijdragen tot gewichtsverlies.

Bijwerkingen op de bijsluiter en ervaringen van andere gebruikers

Zolang een gebruiker zich houdt aan zijn dieet en voldoende lichaamsbeweging, worden er slechts weinig bijwerkingen gemeld. Sommige mensen voelen zich in het begin van hun behandeling misselijk maar dat gaat voorbij als ze eenmaal aan het middel gewend zijn. Andere kwalen die kunnen optreden, zijn diarree, constipatie, maagpijn en braken. Het kan ook voorvallen dat je lage bloedglucose hebt en daarmee gepaard gaande hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

Kinderen die het product toegediend krijgen, hebben soms last van koorts en buikgriep (gastro-enteritis). Heb je last van één van de boven genoemde neveneffecten, en maak je je zorgen, contacteer dan je arts.

Interacties met andere geneesmiddelen, supplementen en alcohol

Saxenda is niet ontwikkeld om te gebruiken zonder iets te wijzigen aan je (mogelijk negatieve) levensstijl. Het werkt alleen goed in combinatie met een gewichtsbeheersingsplan op lange termijn en extra lichaamsbeweging. Gebruik Saxenda nooit tezamen met andere afslankmiddelen, supplementen of kruidenpreparaten. Momenteel is er nog te weinig bekend over de veiligheid en doeltreffendheid van Saxenda tezamen met andere producten.

Er zijn weliswaar geen negatieve ervaringen gemeld over Saxenda en alcohol. Toch raden we je aan om alcohol met de nodige omzichtigheid te drinken. Sowieso is alcohol een echte calorieënbom en als dusdanig heeft het geen plaats in een gezond dieet.

Welke andere voorzorgsmaatregelen enz. moet je nemen?

Onder normale omstandigheden is Saxenda volkomen veilig in het gebruik en hoef je geen specifieke voorzorgen te nemen. Mocht je er toch op reageren met bijvoorbeeld een plotseling optredende buikpijn, koude rillingen, duizeligheid, enzovoort, contacteer dan je huisarts. Als het geneesmiddel een allergie veroorzaakt, kan zich dat manifesteren als huiduitslag (vooral op de locatie van de injectie), jeuk of zwelling. Verder kunnen heesheid, ademhalingsproblemen en slikproblemen optreden.

FAQ

Q: Op een forum heb ik gelezen over iemand die nog slechts 500 calorieën per dag at en toch niet afviel, ondanks Saxenda. Hoe kan dat?

A: Er zijn vele oorzaken waarom je gewicht niet naar beneden wil. Het kan zijn dat je je in een plateaufase bevindt, en dan houdt je lichaam water vast om je gewicht te handhaven. Minder calorieën eten dan wat experts aanraden, is onverstandig.

Q: Ik heb diverse websites geraadpleegd, en Saxenda wordt overal aan andere prijzen verkocht. Heeft het middel dan geen richtprijs?

A: Verschillende factoren spelen een rol bij de prijsbepaling van websites:

  1. Saxenda wordt op de markt gebracht in verschillende dosissen.
  2. Op sommige sites zijn de prijzen inclusief voorschrift (recept); op andere exclusief.

De prijs hangt ook af van hoeveel pakjes je in één keer koopt.

Q: Mijn partner zegt me dat ik helemaal niet hoef af te vallen, maar ik voel me niet goed in mijn vel. Hoe kan ik weten of ik overgewicht heb?

A: Vraag aan je arts om je BMI te berekenen. Ligt je BMI lager dan 18,5, dan heb je ondergewicht. Ligt deze tussen de 18,5 en 25, dan is je gewicht normaal. Ligt je BMI hoger dan 25, dan heb je overgewicht. En ligt je gewicht boven de 30, dan ben je obese (pathologisch overgewicht).

saxenda afvallen

Q: Is Saxenda gevaarlijk voor mensen met diabetes?

A: Indien je diabetes type 1 hebt dan heeft Saxenda geen effect op je lichaam, omdat de (pancreas)cellen die GLP-1 stimuleert niet meer werkzaam zijn. Indien je diabetes type 2 hebt en je neemt daar medicatie voor, moet je voorzichtig zijn. Liraglutide beïnvloedt via de pancreas het bloedsuikermechanisme en je riskeert dan dat de twee medicijnen tezamen je suiker te laag doen zakken, met alle bijwerkingen van dien. Omdat het voor leken moeilijk in te schatten is hoe medicijnen op het lichaam en op elkaar inwerken, heb je doktersadvies en bijkomend voorschrift nodig om deze medicamenten te mogen gebruiken.

Q: Is Saxenda verkrijgbaar in tabletvorm?

A: Saxenda specifiek en liraglutide in het algemeen zijn enkel verkrijgbaar als injectie. Er is weliswaar een medicament op de markt dat eveneens een GLP-1 analoge stof bevat en dat verkrijgbaar is in tabletvorm. Dit medicament heet Rybelsus en haar werkzame stof is semagluttide. Rybelsus heeft een gelijkaardig effect als Saxenda, maar haar dosering en toediening zijn niet gericht op gewichtsverlies. Omdat je als leek moeilijk kan inschatten wat deze medicijnen met je lichaam doen heb je doktersadvies en voorschrift nodig om ze te mogen gebruiken. Verkeerd gebruik kan leiden tot te lage bloedsuikerlevels met alle gevolgen die daarmee gepaard gaan vandien.

Q: Wat zijn GLP-1 analogen?

A: GLP-1 analogen zijn synthetische stoffen die ongeveer dezelfde chemische structuur en werking hebben als het lichaamseigen GLP-1 hormoon. Dit hormoon doet de betacellen van de pancreas meer insuline produceren, waardoor het bloedsuikerniveau omlaag gaat. Om te vermijden dat deze te laag zakt is het belangrijk om de juiste dosis te nemen. Een laag bloedsuiker kan ernstige bijwerkingen teweegbrengen.

Q: Is Victoza hetzelfde als Saxenda?

A: Victoza bevat net als Saxenda de werkzame stof liraglutide en wordt eveneens per injectie toegediend. Het verschil is dat Saxenda een dosis en toedieningswijze heeft die gericht is op het bekomen van gewichtsverlies, terwijl Victoza een dosis en toedieningswijze heeft die gericht is op de stabilisering van het bloedsuiker bij mensen met diabetes type 2.

Q: Bestaat er een generisch merk van liraglutide?

A: Neen, liraglutide is momenteel het gepatenteerde eigendom van Novo Nordisk en mag als gevolg niet door anderen geproduceerd worden.. Dit kan in de toekomst wel veranderen, wanneer het patent eventueel zou aflopen.

Q: Kan Saxenda kanker veroorzaken?

A: Er zijn aanwijzingen dat Saxenda schildklierkanker kan uitlokken. Vooralsnog is daar echter enkel bewijs van bij testdieren. Toch wordt het om die reden aangeraden Saxenda niet langer dan strikt noodzakelijk te gebruiken en louter als ondersteuning van conventionele middelen, zoals lichaamsbeweging en een caloriearm dieet, zodat het gebruik van liraglutide beperkt blijft in tijd.

Q: Kan Saxenda gebruikt worden om diabetes type 2 te behandelen?

A: In theorie wel, maar omdat de voorziene dosissen en toedieningswijze hier niet op voorzien zijn, is het niet toegelaten. Indien je aan deze ziekte lijdt en medicatie nodig hebt kan je aan je dokter vragen om Victoza voor te schrijven. Dat merk bevat eveneens liraglutide maar is speciaal ontworpen voor diabetes type 2.