mysimba kopen belgië

Mysimba

Ben je Belgisch? Ontvang dan hier een consult en het medicament Mysimba:

Online service: België START CONSULT

Online dienstverlening voor Nederland:

Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Mysimba is een geneesmiddel voor overgewicht en obesitas.

Overgewicht en obese zijn in België, net zoals in de meeste geïndustrialiseerde landen, alomtegenwoordig. Mysimba is één van de vele middelen in jouw arsenaal om hier iets aan te doen.

Wat is overgewicht?

Wanneer een dokter zegt dat je overgewicht hebt bedoelt hij dat je meer weegt dan wat door de medische wetenschap als een normaal, gezond gewicht wordt beschouwd. Met gezond gewicht bedoelen wetenschappers het gewicht dat het meeste gunstig is voor je gezondheid: het gewicht dat je het fitste houdt, het minste bijdraagt tot ziekte en dat je helpt om zo lang mogelijk fit te blijven.

Wat is obesitas?

Wanneer een dokter zegt dat je lijdt aan obese dan bedoelt hij dat je overtollige gewicht effectief een gezondheidsbedreiging vormt en als een ziekte wordt beschouwd. Het lichaam kan overgewicht nog compenseren, maar eens je obese bent, slaat de weegschaal door naar ziekte.

Gewicht hoopt zich op wanneer je meer energie opslaat dan dat je verbruikt. Een beetje reserve is goed, goed om periodes op te vangen waarin je door omstandigheden minder eet, b.v. als je ziek bent, of waarin je meer lichaamsinspanning doet dan gewoonlijk, b.v. als je zwaar werk verricht of een trektocht in de bergen doet. Maar een te grote reserve aan opgehoopt vet gaat een last vormen voor je lichaam.

Oorzaken van overgewicht en obesitas

Meestal is het een combinatie van factoren die aan de grond liggen van obese.

  • genen
    • Je genen erf je van je ouders, grootouders, etc… Als één van je ouders obese is heb je een grotere kans om zelf ook obese te zijn. Er zijn wel  79 gekende genetische obese syndromen. Genen zorgen er ook voor hoe bepaalde voeding voor je smaakt en/of je de neiging hebt om snacks te nemen tussen maaltijden door, of dat je  wil dooreten ook al heb je geen honger.
    • Genen bepalen de energie-huishouding in je lichaam: de ene mens komt sneller bij dan de andere.
  • omgeving
    • Wanneer je een kind bent in een gezin waar altijd veel suiker en vet wordt gegeten heb je meer kans om op te groeien tot een volwassene die eveneens de neiging heeft om veel suiker en vet te eten, dat voelt voor jou dan normaal aan.
    • De (sub)cultuur waarin je jezelf bevindt bepaalt hoe gezond de voeding is die tot je beschikking staat. Bewustzijn over gezond eten  is niet in alle culturen even groot en economische omstandigheden kunnen de beschikbaarheid ook beperken.
    • De beschikbaarheid van gezonde voeding kan ook gewoon afhangen van toevalligheden: dat een winkel met gezonde voeding verder af ligt van je huis dan een snackbar, of dat er zich een fast food restaurant naast je werkplaats bevindt.
  • denken
    • Als jij nooit de waarde van gezonde voeding geleerd hebt ga je minder snel denken dat iets dat je eet ongezond is en ga je jezelf minder snel emotioneel slecht voelen wanneer je ongezonde voeding eet.
    • Je kunt een onwaar idee ontwikkelen dat je niet zonder bepaalde voeding kunt om je goed of fit te voelen.
    • Als je boulimia hebt koester je onrealistische gedachten over jezelf en hoe anderen jou zien waardoor je gewicht een obsessie voor je wordt. Bij boulimia verval je dan in vreetpartijen afgewisseld met radicale pogingen je van je gewicht te ontdoen.
  • emoties
    • Wanneer je je slecht voelt kan je b.v. geen eten binnen krijgen, je hebt dan het gevoel dat je keel ‘dicht zit’, of net meer vets en zoets gaan eten om je pijnlijke gevoelens te dempen of te ‘compenseren’ (jezelf ’troosten’ door te snoepen). Doordat je aandacht naar de lekkere smaak getrokken wordt, beweegt hij weg van je gevoelens (en gedachten).
  • hormonen
    • Veranderingen of verstoringen in het hormonale huishouden van je lichaam (b.v. je schildklier- of bijnierhormonen) kunnen ervoor zorgen dat je afvalt of net bijkomt.
  • ziekten (b.v. cushing’s disease, sleep apnea and polycystic ovarian syndrome, etc… )
    • ziekten kunnen je energiehuishouding zodanig verstoren dat je of wel vermagerd of bijkomt ook al eet je evenveel als tevoren
  • medicijnen (b.v. corticosteroïden, antidepressiva en anti-epileptica )
    • medicijnen werken in op allerlei chemische processen in je lichaam, waardoor ze als bijwerking bepaalde evenwichten kunnen veranderen of verstoren waardoor je vermagerd of bijkomt ook al eet je evenveel als tevoren.
  • voeding
    • logischerwijs, als je veel vet en suiker eet, kom je bij.
  • gebrek aan beweging
    • logischerwijs, als je te minder beweegt, kom je proportioneel bij.

Gezondheid: een subtiel evenwicht

Er zijn ontelbare krachten actief in je lichaam en je levenskracht is in feite een subtiele balans tussen al deze krachten. Tot op zekere hoogte kun  je zelf allerlei factoren aanpassen om disbalansen te compenseren en een gezond evenwicht te behouden. Wanneer je echter over een bepaalde threshold gaat, waarbij je een tekort of een teveel niet meer kunt compenseren dan wordt je ongeneeslijk ziek en sterf je uiteindelijk. 

Lichaamsvet is bevroren energie

Vet wordt opgeslagen als energiereserve, het is als het ware ‘bevroren energie’ die of te wel kan gebruikt worden om te bewegen, wanneer je plots meer moet bewegen dan gewoonlijk, of om jezelf te voeden wanneer je lichaam minder voeding van buitenaf binnen krijgt dan gewoonlijk.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Body Mass Index

De Body Mass Index of BMI, is een methode om te berekenen welk gewicht gezond is voor een persoon. Omdat  gewicht niet enkel bepaald wordt door vetophoping maar ook door het volume van een mens aan botten, organen, huid, vloeistoffen en dies meer, is puur wegen niet voldoende om te weten of iemand een ongezond overgewicht heeft. Een berekening maken van overgewicht moet gebaseerd zijn op lichaamslengte.  Het gewicht moet gemeten worden relatief aan de lengte. De lengte van een persoon is de beste maatstaf voor  gemiddeld menselijk gewicht, want hoe groter de persoon, hoe zwaarder botten, organen enz. Ook de BMI berekening is niet sluitend want sommige mensen hebben b.v. zwaardere beenderen dan anderen, maar het is de meest constante parameter die we hebben en daardoor de beste parameter om overgewicht te bepalen.

BMI berekenen

Je BMI = je gewicht in kg gedeeld door het kwadraat van je lichaamslengte in meter.Als je bijvoorbeeld 70 kilo weegt en je bent 1,75 meter lang, dan bereken je je BMI als volgt: 70 kilo / ( 1,75 m x 1,75 m) = BMI 22.85.​​​​​​​De BMI wordt weergegeven in een kleurentabel waarin men onderscheid maakt tussen 5 gebieden: ondergewicht (Onder de 18.5 kg / m²​​​​​​​), normaal gewicht (18.5 to 24.9 kg / m²​​​​​​​), overgewicht (25 to 29.9 km / m²​​​​​​​), obese (30 to 39 kg / m²​​​​​​​) en extreme obese (40 kg / m²​​​​​​​ or more).

mysimba obesitas

De BMI is goed voor algemene schattingen voor de doorsnee mens maar geldt niet voor elk individueel geval: b.v. als je abdominale obese hebt, een extra korte lengte, of ongewoon veel spiermassa, of zwaardere beenderen dan gemiddeld.  

Over het algemeen worden BMI’s onder de 20 en boven de 25, geassocieerd, op basis van de medische statistieken waarover men beschikt, met hogere algemene sterfte die hoger wordt naarmate het BMI meer verwijderd is van de 22/25 BMI threshold.

BMI van de Belgen

In 2018 vertoonde 49 tot 55% van de volwassen Belgen een BMI van meer dan 25 (overgewicht) en 16 tot 22% meer dan 30 (obese).Het moge duidelijk zijn dat we als Belgen een collectief probleem hebben met overgewicht!.

Overgewicht behandelen

Obese behandel je niet met 1 methode maar met een series methoden tesamen, omdat, herinner je, obese gaat over de verstoring van de energiehuishouding, dewelke een fragiele synthese is van een veelheid aan factoren.

Mysimba is 1 mogelijke behandeling voor obese, die je tesamen met enkele andere methodes moet toepassen. Om beter te begrijpen welke methodes elkaar vervangen en welke aanvullend werken moeten we een overzicht hebben over de terreinen waarop we kunnen werken.

Volgens deskundigen moet/kan er gewerkt worden via volgende invalshoeken:

  • een gezond dieet (b.v. meer groenten, minder vetten)
  • regelmatige fysieke activiteit (b.v. fietsen naar het werk in plaats van auto/bus/trein, regelmatig joggen, etc.)
  • gewicht-management programma’s (tellen van calorieën, regelmatig wegen etc.)
  • gewichtsverlies medikamenten (b.v. Mysimba)
  • gewichts-verlies apparaten (b.v. maagballon om sneller een vol gevoel te krijgen)

    maagballon obesitas
  • bariatric surgery
  • speciale dieten

Het is je dokter die, afhankelijk van de graad van overgewicht, moet bepalen welke methodes samen kunnen gebruikt worden.

Mysimba

Mysimba wordt voorgeschreven voor mensen met overgewicht of obese als medicamenteuze ondersteuning van conventionele middelen zoals dieet en lichaamsbeweging.

Het feit dat er zoveel overgewicht is in België geeft aan dat de conventionele middelen alleen vaak niet voldoende zijn.

Volgens studies verliezen mensen die een behandeling met Mysimba toevoegen gemiddeld 15% van hun gewicht kwijtraken.

Hoe werkt Mysimba

Mysimba versneld gewichtsverlies bij volwassenen. Het bestaat uit 2 actieve bestanddelen: naltrexone and bupropion, die er samen voor zorgen dat je je sneller vol voelt wanneer je eet. Dit betekent dat je minder kan eten en je toch verzadigt voelt. Dokters benadrukken dat Mysimba moet gebruikt mag worden als vervanging maar als aanvulling is van de conventionele methoden. Dat is gezonder en anders riskeer je bovendien niet het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe Mysimba nemen

De dosis wordt over een periode van 4 weken gradueel opgetrokken van één​​​​​​​ tablet ’s morgens  tot twee tabletten twee keer per dag. 

  • eerste week: één​​​​​​​ tablet in de ochtend;
  • tweede week: eén tablet in de ochtend and één tablet in de avond;
  • derde week: twee tabletten in de ochtend and één tablet in de avond;
  • vanaf de vierde week: twee tabletten in de ochtend and twee tabletten in de avond;

Stop met de behandeling indien je ernstige bijwerkingen ervaart of wanneer je na 4 maanden behandeling niet meer dan 5% van je initiële lichaamsgewicht hebt verloren.

Bijwerkingen van Mysimba

De meest ernstige bijwerkingen:

  • epileptische aanvallen;
  • angstaanvallen;
  • psychomotorische agitatie;
  • slapeloosheid;
  • maagpijn;
  • hoofdpijn;
  • buikpijn;
  • gewrichts en spierpijnen;
  • spijsverteringsproblemen.

Verwittig onmiddellijk een dokter of spoedgevallen wanneer je last krijgt van één​​​​​​​ of meerdere van deze bijwerkingen.

Mysimba snel, betrouwbaar en discreet kopen in België​​​​​​​

Je kan de straat op om Mysimba halen in de lokale apotheek of het online bestellen en de volgende dag in huis geleverd krijgen. Mysimba kan enkel op voorschrift verkregen worden dus daar moet je eerst om gaan indien je lokaal koopt. Koop je echter online dan zit er een online doktersraadpleging inbegrepen in je prijs.

Mysimba vs Saxenda

Eigenschap Mysimba Saxenda
Generieke naam Naltrexon/Bupropion Liraglutide
Type medicijn Orale tabletten Injectie
Categorie Gewichtsverlies medicijn GLP-1 receptoragonist
Werking Vermindert honger en verhoogt energieverbruik Vertraagt maaglediging en vermindert eetlust
Doelgroep Volwassenen met overgewicht of obesitas Volwassenen met overgewicht of obesitas en diabetici
Gebruik Eenmaal daags tweemaal daags Eenmaal daags
Bijwerkingen Misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, droge mond Misselijkheid, diarree, constipatie, verminderde eetlust
Contra-indicaties Ongeschikt voor mensen met epilepsie, bipolaire stoornis, en chronische nierproblemen Ongeschikt voor mensen met schildklierkanker, MTC, of MEN 2
Fabrikant Orexigen Therapeutics Novo Nordisk

Je ervaringen met Mysimba delen online?

Er zijn veel online fora waar mensen samenkomen rond hun afvalproces. Op een forum spreken met lotgenoten over je overgewicht is de moeite waard. Je voelt dat je niet alleen staat met je gewichtsprobleem, je krijgt een breder perspectief op de mogelijke oplossingen, voelt ondersteuning terwijl je tracht af te vallen, en wordt gestimuleerd om je zelf-discipline te bewaren tot je je ideale gewicht bereikt hebt en om het vervolgens te behouden.