champix kopen

Champix

Champix is nu niet beschikbaar. Probeer in plaats daarvan Zyban (Bupropion).

Online service: België START CONSULT
Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Champix bevat het middel varenicline. Dit is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor mensen die willen stoppen met roken. 

Het werkingsmechanisme van Champix

Varenicline werkt door zich te binden aan de nicotinereceptoren in de hersenen, waardoor de effecten van nicotine worden verminderd en ontwenningsverschijnselen worden verlicht. Hierdoor neemt de drang om te roken sneller af, wat het stoppen met roken vergemakkelijkt.

Zyban: Een mogelijk alternatief voor Champix

Bupropion is een degelijk alternatief voor Champix, om te stoppen met roken. Dit medicijn wordt verkocht onder de merknaam Zyban. Bupropion is een antidepressivum dat de heropname van dopamine en noradrenaline in de hersenen remt, waardoor het verlangen naar nicotine afneemt. 

Stoppen met roken: Champix vs Zyban

Varenicline en bupropion werken op andere manieren, maar zijn beide effectief om te stoppen met roken. De medicijnen hebben elk hun eigen specifieke bijwerkingen en contra-indicaties,. Overleg met een arts welk middel het meest geschikt is voor uw situatie.

Champix Zyban
Generieke Naam Varenicline Bupropion
Klasse Nicotinereceptor-agonist Antidepressiva
Hoe het werkt Champix bootst de werking van nicotine na, wat de drang om te roken vermindert Zyban vermindert de trek in nicotine en verlicht de ontwenningsverschijnselen
Voorgeschreven voor Rookstop Rookstop
Meest voorkomende bijwerkingen Misselijkheid, slapeloosheid, abnormale dromen Droge mond, slapeloosheid
Contra-indicaties Ernstige nierinsufficiëntie, zwangerschap, borstvoeding Epilepsie, bipolaire stoornis, zwangerschap, borstvoeding
Interacties met andere medicijnen Wees voorzichtig bij het combineren met andere geneesmiddelen die de nierfunctie beïnvloeden Vermijd het gebruik van MAOI-antidepressiva en andere geneesmiddelen die het risico op epileptische aanvallen verhogen
Prijs (kan variëren) Duurder dan Zyban Over het algemeen goedkoper dan Champix

Champix en antidepressiva: Is er een verband?

Hoewel varenicline geen antidepressivum is, zijn er aanwijzingen dat het de stemming beïnvloedt. Sommige gebruikers melden een verbeterd gemoed tijdens de behandeling, terwijl anderen net melding maken van depressieve symptomen. Het is essentieel om nauwlettend de stemming te monitoren tijdens het gebruik van varenicline en eventuele zorgen die u hebt te bespreken met een arts.

Veelvoorkomende bijwerkingen van Champix

Net als bij ieder medicijn, ervaren mensen bijwerkingen bij het gebruik van varenicline. Veelvoorkomende zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid en abnormale dromen. Deze symptomen zijn meestal mild en verdwijnen na verloop van tijd. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke symptomen en eventuele zorgen te bespreken met uw arts.

Voor- en nadelen van lange termijn gebruik van Champix

De standaardbehandeling met varenicline duurt 12 weken, maar sommige mensen kiezen ervoor om de behandeling verder door te zetten om de kans op terugval te verkleinen. Hoewel een grotere kans op blijvend stoppen met roken uiteraard een voordeel is, gaat langer gebruik eveneens gepaard met een verhoogd risico op bijwerkingen. Overleg met een arts en overweeg samen de voor- en nadelen van langdurig gebruik.

Champix en alcohol: Kan je drinken tijdens de behandeling?

Er zijn aanwijzingen dat varenicline de manier waarop alcohol wordt verwerkt in het lichaam beïnvloed. Sommige mensen melden een verminderde tolerantie voor alcohol en een verhoogd risico op bijwerkingen zoals misselijkheid en duizeligheid. Wees voorzichtig met het drinken van alcohol tijdens het gebruik van varenicline en bespreek eventuele bedenkingen met een arts.

Vermijd, of beperk in ieder geval, de inname van alcohol tijdens het gebruik van varenicline.

Enkele tips betreffende alcoholconsumptie::

 1. Wees bewust van uw limieten.
 2. Vermijd situaties waarin u zich gedwongen voelt om te drinken.
 3. Praat met uw arts over mogelijke interacties.
 4. Gebruik alcoholvrije alternatieven, zoals mocktails en alcoholvrij bier.

Champix en depressie: wat je moet weten

Gebruik van varenicline kan in sommige gevallen de stemming beïnvloeden en leiden tot depressie-achtige symptomen. Het exacte verband tussen varenicline en depressie wordt niet volledig begrepen. Monitor nauwlettend uw stemming tijdens het gebruik van varenicline en verwittig zo nodig uw dokter.

Tips voor het omgaan met gevoelens van depressie

Overweeg het bijhouden van een dagboek om uw stemming en emoties te monitoren.

 1. Zoek steun bij vrienden, familie of een professionele hulpverlener.
 2. Blijf actief en probeer regelmatig te sporten.
 3. Beoefen yoga en / of meditatie, bv mindfulness.

Praat met uw arts over uw symptomen en vraag om advies.

Champix pillen kopen in Nederland en België

In Nederland en België is het verkrijgen van varenicline niet mogelijk zonder voorschrift (recept) Dit vormt echter geen beletsel om het medicament online te kopen, omdat farmaceutische sites meestal samenwerken met artsen. U kunt deze online consulteren, inbegrepen in de prijs, vlak voordat u uw aankoop doet.

Vergewis u, voordat u online koopt, van de legitimiteit van de site waarvan u wenst te kopen. U doet dat door de site op te zoeken op de websites van de departementen volksgezondheid van de Belgische of Nederlandse overheid, afhankelijk van waar u woonachtig bent. Zij houden lijsten bij van alle sites die zij onderschrijven.

Vergelijk de prijzen en de voorwaarden tussen de sites, aangezien daar verschillen op kunnen zitten.

Betaalbaar stoppen met roken

De prijs en de duur van de behandeling met Champix / varenicline kunnen, afhankelijk van de sterkte van de voorgeschreven dosis, variëren. Gemiddeld liggen de kosten voor een startpakket van 2 weken tussen de €40 en €60, terwijl een volledige kuur van 12 weken tussen de €200 en €300 kan kosten. Besef dat de kosten van sigaretten op lange termijn veel, veel hoger liggen dan de kosten van Champix.

Champix bestellen via sites zoals marktplaats.nl: veiligheid en risico’s

Het kopen van medicijnen bij onbekende personen, via Marktplaats of soortgelijke sites, houdt risico’s in. Er is geen garantie dat de verkoper betrouwbaar is, en de kans bestaat dat men u vervalste of verlopen medicijnen verkoopt. Het is daarom het beste uitsluitend via geregistreerde apotheken te bestellen, offline of online.

Vergelijken van prijzen: kopen in Duitsland kan goedkoper zijn

Varenicline kopen in Duitsland kan financiële voordelen hebben, aangezien de prijzen daar vaak lager zijn. Echter, het is bij het bestellen van medicijnen in het buitenland belangrijk om rekening te houden met eventueel hogere verzendkosten en, indien buiten de EU, eventuele invoerrechten.

Champixfora: Deel je ervaringen en vind ondersteuning

Het delen van ervaringen en het vinden van ondersteuning is een belangrijk onderdeel van het stoppen met roken.

Het deelnemen aan een forum voor mensen die willen stoppen met roken biedt verschillende voordelen:

 1. ondersteuning;
  Het vinden van anderen die ook stoppen met roken kan een gevoel van samenhorigheid geven.
 2. ervaringen, tips, advies en informatie delen;
  Het delen van ervaring en kennis met anderen kan uzelf en hen helpen bij het stoppen.
 3. motivatie.

Het lezen van succesverhalen van anderen die gestopt zijn met roken, werkt motiverend en geeft hoop en vertrouwen.

Er zijn in Nederland en België verschillende online forums over varenicline beschikbaar:

 1. rookvrij.nl

Nederlands forum gericht op het bieden van ondersteuning en het delen van ervaringen met betrekking tot het stoppen met roken.

 1. ikstop.nl

Nederlands forum waar gebruikers van varenicline en andere behandelingen om te stoppen met roken hun ervaringen en tips kunnen delen.

 1. stoppenmetroken.be

Belgisch forum dat een platform biedt waar mensen die willen stoppen met roken hun ervaringen kunnen delen en steun kunnen vinden.

Reviews van Champix door ex-rokers 

Velen die varenicline hebben gebruikt om te stoppen met roken, geven positieve beoordelingen. Ze zeggen dat het medicijn effectief was in het verminderen van het verlangen naar sigaretten en het verlichten van ontwenningsverschijnselen, waardoor het gemakkelijker werd te stoppen.