zyban kopen

Zyban

Online service: België START CONSULT
Online service: Nederland START CONSULT

Overzicht

Wat is Zyban en hoe werkt het?

Zyban is een medicijn dat wordt voorgeschreven om rokers te ondersteunen bij het stoppen met roken. Het bevat het actieve bestanddeel bupropion, een atypisch antidepressivum, dat is ontworpen om ontwenningsverschijnselen en hunkering naar nicotine te verminderen.

Bupropion helpt bij het stoppen met roken

Men begrijpt het werkingsmechanisme van bupropion, het actieve ingrediënt in Zyban, nog niet volledig, maar het is geweten dat het de concentratie van noradrenaline en dopamine in de hersenen op zulke wijze beïnvloed dat de hunkering naar nicotine afneemt. Bovendien heeft het medicijn een mild stimulerend effect, wat kan helpen bij het verminderen van de vermoeidheid en de lusteloosheid die vaak gepaard gaan met het stoppen met roken. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor rokers om de gewoonte te doorbreken en met succes te stoppen met roken.

Zyban vermindert de gewichtstoename

Een veelvoorkomende zorg bij het stoppen met roken is gewichtstoename. Studies tonen aan dat Zyban gewichtstoename bij het stoppen met roken kan verminderen . Het exacte mechanisme hiervoor is onduidelijk, maar men gaat ervan uit dat het middel het metabolisme stimuleert en de eetlust onderdrukt.

Zyban en alcohol: een veilige combinatie?

Het gebruik van alcohol in combinatie met Zyban wordt over het algemeen afgeraden. Alcohol kan de bijwerkingen van het medicament, zoals duizeligheid, slaperigheid en een verminderd reactievermogen, verergeren. Daarnaast kan het de effectiviteit verminderen en het risico op terugval vergroten. Het is belangrijk om uw alcoholgebruik te bespreken met een dokter voordat u Zyban gebruikt.

Zyban online bestellen en kopen

Om de beste prijs voor Zyban te vinden, kunt u prijzen vergelijken op verschillende online apotheken en websites. Let op de kosten per pil en eventuele verzendkosten. Hier is een voorbeeld van een prijsvergelijking:

Online apotheek Prijs per pil Prijs per 30 tabs
Dokteronline (België) €3,15 €94,60 (online doktersconsultatie inbegrepen)
Treated (Nederland), generieke Bupropion €2,26 €89,00 (online doktersconsultatie inbegrepen)
Apotheek Thiels (België) €1,40 €42,20
Online Apotheek IO €3,30 €99.00 (illegale apotheek!)

Veilig en verantwoord Zyban online kopen

Bij het online kopen van Zyban is het voor uw gezondheid van cruciaal belang om te kopen op betrouwbare sites. Zorg ervoor dat u koopt bij een gerenommeerde online apotheek met een geldige vergunning. Lees recensies van andere klanten en controleer of de apotheek voldoet aan de wettelijke eisen voor de verkoop van medicijnen.

Champix versus Zyban: welk medicament is beter?

Bij het kiezen van een medicijn om te stoppen met roken, is het belangrijk om de voor- en nadelen van de beschikbare opties af te wegen. Champix en Zyban zijn allebei populaire keuzes, maar ze werken op verschillende wijze en hebben andere bijwerkingen.

Zoals we zagen, beïnvloedt het actieve bestanddeel van Zyban, bupropion, de niveaus van noradrenaline en dopamine in de hersenen. Het actieve bestanddeel van Champix, varenicline, is, daarentegen, een stof die zich bindt aan de nicotinereceptoren. In beide gevallen vermindert het verlangen naar nicotine en verlichten daardoor ontwenningsverschijnselen.

Deze stoffen zijn allebei effectief bij het stoppen met roken, de keuze hangt af van uw medische voorgeschiedenis en persoonlijke voorkeur. Sommige mensen prefereren Champix vanwege de meer direct op de nicotinereceptoren gerichte werking, terwijl anderen beter reageren op Zyban vanwege het effect op de neurotransmitters.

Bijwerkingen van Champix kunnen misselijkheid, slapeloosheid, abnormale dromen en stemmingswisselingen omvatten. Zyban kan bijwerkingen veroorzaken zoals slapeloosheid, droge mond, hoofdpijn en duizeligheid. Het is belangrijk om de bijwerkingen en mogelijke interacties met andere medicijnen te bespreken met uw arts voordat u een keuze maakt.

Eigenschap Zyban Champix
Generieke naam Bupropion Varenicline
Type medicatie Antidepressivum Gedeeltelijke nicotine-agonist
Doel Rookstop ondersteuning Rookstop ondersteuning
Behandelingsduur 7-12 weken 12 weken
Werking Beïnvloedt neurotransmitters in de hersenen Bindt zich aan nicotine-receptoren
Start voor stopdatum 1-2 weken 1 week
Recept nodig Ja Ja
Vergoeding Afhankelijk van zorgverzekering Afhankelijk van zorgverzekering

Bijwerkingen van Zyban

Bij het gebruik van Zyban kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende zijn:

 • slapeloosheid;
 • droge mond;
 • hoofdpijn;
 • duizeligheid;
 • misselijkheid;
 • verstoorde maag.

Omgaan met bijwerkingen

Als u tijdens het gebruik van Zyban bijwerkingen ervaart moet u contact opnemen met uw arts. Hij / zij kan u adviseren hoe u het beste dient om te gaan met bepaalde symptomen of zal eventueel de dosering van het medicijn aanpassen. Hier zijn enkele tips ivm veelvoorkomende bijwerkingen:

 • Slapeloosheid. Probeer een vast slaapritme aan te houden en voor het slapengaan ontspannende activiteiten, zoals een warm bad of meditatie, in te lassen.
 • Droge mond. Drink regelmatig water, zuig op suikervrije snoepjes of kauw suikervrije kauwgom om de speekselproductie te stimuleren.
 • Hoofdpijn. Zorg voor voldoende hydratatie, vermijd cafeïne en overweeg pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen.
 • Duizeligheid. Sta, wanneer u rechtop gaat staan vanuit een zittende of liggende positie, langzaam op, en vermijd plotselinge bewegingen die duizeligheid kunnen verergeren.
 • Misselijkheid. Eet kleinere, frequentere, maaltijden in plaats van drie grote maaltijden en vermijd gekruid, vet of zwaar voedsel.
 • Verstoorde maag. Neem Zyban in met voedsel of na een maaltijd om maagklachten te verminderen.

De meeste bijwerkingen zullen tijdelijk zijn en verdwijnen naarmate het lichaam zich aanpast aan het medicijn. Als ze toch aanhouden of verergeren, neem dan contact op met uw zorgverlener voor verder advies.

Extra tips om te stoppen met roken

 1. Stel een duidelijke stopdatum vast: Kies een datum waarop u definitief stopt met roken en houd u daaraan.
 2. Informeer uw omgeving: Laat vrienden, familie en collega’s weten dat u gaat stoppen met roken en vraag om hun steun en begrip.
 3. Vermijd triggers: Bepaal welke situaties of momenten u aanzetten tot roken en probeer deze zoveel mogelijk te vermijden.
 4. Zoek alternatieven: Vind gezonde alternatieven om de handeling van het roken te vervangen, zoals kauwgom, een stressbal of een rietje.
 5. Oefen stressmanagement: Leer gezonde manieren om met stress om te gaan, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie of lichaamsbeweging.
 6. Beloon uzelf: Stel kleine en grote beloningen vast voor het bereiken van rookvrije mijlpalen om uzelf te motiveren.
 7. Zoek sociale steun: Overweeg deel te nemen aan een steungroep of online forum om ervaringen en steun uit te wisselen met anderen die stoppen met roken.
 8. Wees voorbereid op ontwenningsverschijnselen: Maak een plan om met ontwenningsverschijnselen om te gaan, zoals het drinken van water, ademhalingsoefeningen of het gebruiken van nicotinevervangers.